Передплата 2024 «Добра кухня»

Розпилив перцевий балончик: школярів госпіталізували

Сьогодні, 4 квітня, у львівській школі № 91, що на вул. Варшавській, 10-класник у коридорі розпилив перцевий балончик. Відповідно діти, які вийшли на перерву, надихались, як наслідок, до них викликали медиків

Фото: Вікіпедія
Фото: Вікіпедія

Про деталі інциденту дізнались журналісти «ВЗ»

"Між 3 та 4 уроком учень 10-го класу вийшов на коридор і розпилив перцевий балончик, який купив в супермаркеті. Діти вийшли на перерву і надихались. Працівники школи зразу викликали швидку та правоохоронні органи. Швидка госпіталізувала дітей — троє знаходяться в лікарні на Орлика у відділенні старшого дитинства, семеро лікуються амбулаторно. З учнем проводяться розмови. Маємо інформацію, що він живе лише з мамою. Ми проведемо роз’яснювальну та профілактичну роботу не лише з учнем, а й з іншими старшокласниками. На мою думку, він це зробив з цікавості та не думав про наслідки. Якщо надалі виникатимуть такі ситуації, будемо працювати методами розмов", — сказав у коментарі «ВЗ» керівник міського управління освіти Андрій Закалюк.

Щодо стану дітей, які поступили до медичного закладу після інциденту у львівській школі розповіла Ярема Безніско, завідувач відділення анестезіології та інтенсивної терапії дитячої Лікарні Святого Миколая ТМО № 1.

«Десятеро дітей було доставлено до Дитячої Лікарні Святого Миколая після впливу місцевих подразнюючих речовин, а саме, газового балончика. Троє пацієнтів перебувало у відділенні інтенсивної терапії та анестезіології, де була проведена перша медична допомога — промивання слизових оболонок, інгаляція кисню — з подальшим переведенням у відділення педіатрії. Трьом дітям надана допомога в Центрі ментального здоров’я у звʼязку з наявністю панічних атак. Ще чотирьох дітей в задовільному стані після огляду педіатра відпустили додому», — повідомила лікарка в коментарі «ВЗ».

За даними ЗМІ, поліцейські вже сконтактували з мамою учня.

Схожі новини