Передплата 2024 «Добра кухня»

Національний рекорд — 193 кг у жимі лежачи!

Ієромонах Свято-Успенської Унівської лаври Макарій Дутка переміг на чемпіонаті України з паверліфтингу

Фото з архіву Макарія Дутки
Фото з архіву Макарія Дутки

На чемпіонаті України з паверліфтингу Макарій Дутка встановив уже свій восьмий національний рекорд — вижав лежачи штангу вагою 193 кілограми! Після цієї перемоги ієромонах розпочав черговий збір на ЗСУ. Мета — зібрати пів мільйона гривень на 33 дрони (вартість одного — 25 тисяч гривень) для 24-ї Окремої механізованої бригади імені короля Данила.

«У лютому, коли я виграв „Ку­бок Спарти“ з паверліфтингу, також відкрив збір на ЗСУ. Тоді назбирав сто тисяч гривень, — розповів „ВЗ“ Макарій Дут­ка. — Згодом почав думати, як далі допомогти нашим захис­никам. Знав, що буде ще чем­піонат України з паверліфтин­гу. Це найсолідніші змагання року, три сотні учасників. Спо­добалася атмосфера цих зма­гань, було багато глядачів і гру­пи підтримки. До цих змагань готувався потужно — по два-три тренування щодня. Готувався з великою вагою, розумів свою відповідальність і перед тре­нером, і перед своєю місією».

Раніше Макарій Дутка при­єднався до соціальної ініціати­ви «Пташки перемоги», у рамках якої на фронт передали понад шість тисяч безпілотників.

«Зараз я встановив рекорд України, тож мав моральне пра­во оголосити про новий збір, — додав ієромонах-спортсмен. — Збір іде непогано, вже назби­рали 230 тисяч гривень». Мака­рій Дутка обіцяє презенти для тих, хто задонатить найбільші суми на «пташки». Це, зокрема, синьо-жовтий прапор з підпи­сом колишнього головнокоман­дувача ЗСУ генерала Валерія Залужного, кімоно з підписом львівського каратиста Станісла­ва Горуни, боксерські рукавиці з підписом 13-річної спортсмен­ки Ірини Макогоненко, хустин­ки з малюнками дітей-біженців і сертифікат на 8 тисяч гривень на придбання вишиванки.

Схожі новини