Передплата 2024 «Добра кухня»

Соломія Веденєєва за 30 секунд віджалася 29 разів!

Дівчина-каучук з Рівного встановила національний рекорд і готується до рекорду Гіннесса

Представник Книги рекордів України вручає рекордсменці сертифікат. Фото пресслужби Національної Книги рекордів України
Представник Книги рекордів України вручає рекордсменці сертифікат. Фото пресслужби Національної Книги рекордів України

Віджимання від підлоги — спорт для чоловіків. Принаймні, ми так звикли думати. А віджимання у стійці «планка» на трьох пальцях? Це щось з розряду неможливого. Знаю, що віджимався на трьох пальцях знаменитий Брюс Лі, але ж не кожен чоловік зможе повторити цей «подвиг».

Можливо, чоловік і не зможе, а от 21-річна циркова артистка з Рівного Соломія Веденєєва не просто віджимається на трьох пальцях, а й встановила рекорд України у номінації «Найбільша кількість віджимань від підлоги на трьох пальцях рук».

Віджимання на трьох пальцях у стійці "планка".
Віджимання на трьох пальцях у стійці "планка".

Про це журналістці «ВЗ» розповіла керівниця Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова.

Соломія навчається в Київській муніципальній академії естрадного та циркового мистецтв, паралельно виступає за контрактами в інших країнах. На запрошення імпресаріо виступала в Туреччині, Саудівській Аравії, Тайвані, Індонезії.

— Найважливіше для рекорду — це правильна техніка виконання. Як правило, такою вправою захоплюються переважно чоловіки, наслідуючи легендарного Брюса Лі, — каже Лана Вєтрова. — Складність такого виду віджимання у тому, що тут важливі не тільки біцепси, — основне навантаження беруть на себе пальці. І невдале виконання цієї вправи може завершитися зламаними пальцями. Соломія встановила рекорд — за 30 секунд віджалася 29 разів! Це одне віджимання за оду секунду! Дивовижний результат. Будемо подавати її на встановлення рекорду до світової Книги рекордів Гіннесса.

Соломія Веденєєва займається цирковим мистецтвом з дитинства. Виступає в основному за кордоном. В Україні з’являється тепер частіше як гість.

— Додому у Рівненську область повертаюся не на тиждень-два, а на кілька днів, — розповіла журналістці «ВЗ» рекордсменка. — З трьох років відвідувала циркову студію. Займаюся мистецтвом каучук (спортсменка може зігнути тіло, ніби воно не має кісток. — Г.Я.). З дитинства займала на змаганнях призові місця, але першою серйозною нагородою була путівка на відпочинок в «Артек», коли мені було 8 років.

Соломія — студентка ІV курсу Київської національної академії циркового мистецтва. За словами дівчини, щоб досягти високих результатів, вона тренується щодня по дві і більше годин — це розтяжка, розминка, силові вправи.

— Я вже одного разу встановлювала світовий рекорд, — каже Соломія. — Працювала за контрактом у Саудівській Аравії. Але через хворобу довелося виїхати з цієї країни (дівчина перенесла кілька операцій. — Г.Я.). А потім було відновлення. Зараз маю на меті встановити рекорд Гіннесса і хочу його присвятити людям з Саудівської Аравії, які мене підтримували під час операцій і згодом у час реабілітації, а також своїм батькам, яких я дуже люблю. Хочу повернутися у Саудівську Аравію — там на мене чекають дуже хороші люди.

Соломія може "скрутити" своє тіло, як тільки забажає.
Соломія може "скрутити" своє тіло, як тільки забажає.

— Під час встановлення національного рекорду ви віджалися 29 разів за 30 секунд у стійці «планка» на трьох пальцях. Який результат маєте намір показати під час встановлення рекорду Гіннесса?

— За 30 секунд зроблю більшу кількість віджимань. А для цього треба ще більше тренуватися, вірити у себе і тоді мрія здійсниться…

Схожі новини