Передплата 2024 «Добрий господар»

Україна їде на футбольне Євро!

Як і з Боснією, гра з Ісландією була «валідольною»… Але «синьо-жовті» впоралися. Молодці! До літа є час попрацювати над помилками

У грі з ісландцями одним із кращих у складі збірної України був Георгій Судаков (номер 7), який віддав дві гольові передачі. Фото ua-football.com.
У грі з ісландцями одним із кращих у складі збірної України був Георгій Судаков (номер 7), який віддав дві гольові передачі. Фото ua-football.com.

Мені здавалося, що з Ісландією підопічним Сергія Реброва буде легше, ніж із Боснією. Усе-таки остров’яни, попри свою фізичну міць, грають у досить передбачуваний, прямолінійний футбол… У принципі, так і сталося: Ісландію «синьо-жовті» перемогли з меншими нервами, ніж Боснію. у Зениці перевага збірної України в класі далася взнаки лише у кінцівці другого тайму, а у Вроцлаві була відчутною протягом усього матчу.

Чому збірна України знову програла перший тайм? Як на мене, не впоралися з величезним тиском відповідальності за результат, тому, як і у Зениці, вийшли на поле стадіону у Вроцлаві скутими, на «ватних» ногах, яких не слухався м’яч. «Перегоріли». Саме звідси «пожежні» поперечні передачі на своїй половині поля… Утім, треба віддати належне молодій ісландській зірочці Ґудмундссону: коли Ісландія відкрила рахунок, нападник зіграв просто шедеврально. На відміну від оборонців збірної України…

На другий тайм вийшла вже інша команда

По-спортивному зла, заряджена на успіх, упевнена в собі. Як визнав норвезький наставник ісландців, гру «синьо-жовтих» посилив Олександр Зінченко, що вийшов на заміну. Автори класних українських голів, Віктор Циганков і Михайло Мудрик, — просто красені!

Але, як на мене, найкращим у складі збірної України у Вроцлаві був Георгій Судаков. У першому таймі хавбек «Шахтаря» створив собі момент і міг забивати, але «потягнув» воротар, а в другому віддав дві гольові передачі. Та й загалом, Судаков «вів» гру, був її мозком. Якщо працюватиме над собою, Георгій має потенціал, аби стати великим футбольним майстром.

У фіналі Шляху, А основний і додатковий час у матчі Вельс — Польща завершився внічию — 0:0 У серії пенальті пощастило полякам (5:4). Не забили команди голів також у Тбілісі, де у фіналі Шляху С Грузія приймала Грецію. Післяматчеві 11-метрові краще пробили господарі, тож грузини вперше пробилися на фінальний турнір Євро! З чим їх і вітаємо.

Вийти з групи на Євро-2024 нам до снаги

На Євро-2024 збірна України гратиме у Групі Е, де її суперницями будуть збірні Бельгії, Словаччини й Румунії. Не найгірший жереб, як на мене. Принаймні, перемогти словаків і румунів нам точно до снаги… До 1/8 фіналу Євро вийдуть команди, які займуть у своїх групах перше й другі місця, а також чотири найкращі збірні з тих, які стануть у групах третіми.

Нагадаю, на Євро-2020 Україна фінішувала у своїй групі саме третьою (програла Нідерландам і Австрії, виграла в Північної Македонії), а потім у 1/8 фіналу перемогла Швецію (2:1). А у чвертьфіналі «синьо-жовтих» зупинив майбутній фіналіст Євро, збірна Англії.

Євро-2024. Фінальний турнір

(Німеччина, 14 червня — 14 липня)

  • Група А: Німеччина, Швейцарія, Шотландія, Угорщина
  • Група B: Іспанія, Італія, Хорватія, Албанія
  • Група С: Англія, Данія, Сербія, Словенія
  • Група D: Франція, Нідерланди, Австрія, Польща
  • Група E: Бельгія, Словаччина, Румунія, УКРАЇНА
  • Група F: Португалія, Туреччина, Чехія, Грузія

Матчі збірної України у Групі Е

17 червня: Румунія — УКРАЇНА (Мюнхен, «Альянц Арена»)

21 червня: Словаччина — УКРАЇНА (Дюссельдорф, «Меркур Шпіль Арена»)

26 червня: УКРАЇНА — Бельгія (Штутґарт, «Мерседес-Бенц Арена»)

Схожі новини