Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Рух» повернувся до Львова

«Рух» в рамках підготовка до другої частини сезону української Прем'єр-ліги (УПЛ) зіграв ще два контрольні матчі і в п’ятницю повернувся зі словенських зборів до Львова. Тепер на підопічних Віталія Пономарьова чекає перша в році офіційна гра, яка відбудеться 23 лютого на «Арені Львів» з «Поліссям»

Під час словенських зборів один з голів у ворота «Тріглава» забив і захисник «Руху» Богдан Слюбик. Фото fcruhlviv.com
Під час словенських зборів один з голів у ворота «Тріглава» забив і захисник «Руху» Богдан Слюбик. Фото fcruhlviv.com

У передостанньому контрольному матчі у Словенії підопічні Віталія Пономарьова зіграли з місцевою командою «Бріньє Гросуплє» і поступилися з рахунком 1:2. У складі «жовто-чорних» реалізував пенальті капітан юнацької команди «Руху» 19-річний Андрій Кітела. А в заключному спарингу рухівці розгромили інший словенський клуб «Тріглав» з рахунком 4:0. У цій грі по голу забивали Богдан Слюбик, Роман Дідик, Ярослав Карабін і бразилець Таллес. Залишив «Рух» 34-річний Олексій Довгий, який на правах вільного агента перейшов до польського клубу «Заглємбе». За рухівців Довгий провів у всіх турнірах 23 гри, забивши 4 голи. Загалом Віталій Пономарьов залишився задоволеним підготовкою «Руху» до другої частини сезону УПЛ.

Новачком лідера поточного чемпіонату «Кривбаса» став французький захисник Натаніель Сантіні, який виступав за швейцарський «Сьон». «Кривбас» на іспанських зборах переміг іспанську команду «Реал Мурсія» з рахунком 5:2. «Олександрія» здобула перемогу над вірменським «Пюніком» — 3:2. В команді Руслана Ротаня голи забивали Сергій Логінов, Кирило Ковалець та бразильський новачок Кледсон.

«Колос» під час турецьких зборів в заключному спарингу зіграв в нічию з латвійською «Ригою — 2:2. У складі підопічних Ярослава Вишняка відзначилися Павло Оріховський та Роман Гончаренко. «Зоря» під час зборів розійшлася «миром» з грузинським клубом «Динамо» (Батумі) — нічия 2:2. Серед підопічних Юрія Коваля відзначилися Джордан та Вікентій Волошин. Черкаський ЛНЗ з рахунком 0:2 поступився клубу АГМК з Узбекистану.

Також на полях Туреччини тренується і «Ворскла», яка з рахунком 1:0 перемогла грузинський «Сабуртало» — після влучного удару новачка Миколи Ковталюка. «Ворскла» підписала контракт з албанським захисником Сільвіо Вокррі, який виступав за «Динамо» з Тірани. Також новачком «біло-зелених» став і французький півзахисник Самба Сіссоко, який перейшов з бельгійського «Серена». Підопічні Сергія Долганського з рахунком 6:0 розгромили «Пахтакор» з Ташкента.

«Металіст 1925» під керівництвом нового головного тренера Віктора Скрипника в Іспанії переміг норвезький «Согндал» — 2:1. У цій грі реалізували пенальті Андрій Борячук та бразилець Арі Моура. Новачком «Металіста 1925» став досвідчений захисник Максим Імереков, який виступав за грецький «Атромітос». Імереков в складі різних клубів УПЛ провів 117 ігор, забивши 9 голів. Ряди аутсайдера чемпіонату «Миная» поповнили чергові новачки — Владислав Вакула, який перейшов з «Чорноморця» та колишній гравець «Зорі» Ярослав Кисіль.

Тим часом «Карпати» під керівництвом Mирона Mаркевича в Ужгороді готуються до відновлення змагань у Першій лізі, де борються за путівку до УПЛ. 14 лютого «зелено-білі» з рахунком 2:0 перемогли «Минай». Голи забивали Амбросія Чачуа та Юрій Тлумак, який повернувся до «Карпат» із «Зорі». У цій грі за львівську команду грали два 20-річні новачки-захисники: Андрій Булеза та Едуард Козік, які виступатимуть на правах оренди в «Шахтарі». Булеза в складі «Миная» провів в УПЛ 25 ігор, а Козік в складі «Шахтаря» — 8 ігор. Карпатівці на цьому зборі проведуть ще два контрольні поєдинки: 17 лютого — з «Mеталістом» і 21 лютого — з «Хустом».

Схожі новини