Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Нічийний серіал «Руху» з «Минаєм» затягнувся

У понеділок, 22 квітня, «Рух» у матчі 25-го туру української Прем'єр-ліги (УПЛ) в гостях протистоятиме аутсайдеру чемпіонату «Минаю» (початок о 13.00 год, матч з обмеженою кількістю глядачів). Рухівці та минайці ділять порівно очки впродовж вже чотирьох (!) поспіль ігор

Момент попереднього матчу «Минай» - «Рух», який відбувся 25 травня 2023 року. У боротьбі за м’яч (зліва-направо) Богдан Слюбик, минайці Олег Вишневський (№77), Андрій Булеза (№8) і Фабрісіо Альваренга (№26). Фото upl.ua
Момент попереднього матчу «Минай» - «Рух», який відбувся 25 травня 2023 року. У боротьбі за м’яч (зліва-направо) Богдан Слюбик, минайці Олег Вишневський (№77), Андрій Булеза (№8) і Фабрісіо Альваренга (№26). Фото upl.ua

Шляхи «Руху» та «Миная» перетиналися вже шість разів в УПЛ і в п’яти матчах були зафіксовані нічиї та одну перемогу святкували рухівці. Востаннє минайці приймали «жовто-чорних» 25 травня минулого року і переможця виявлено не було — нічия 0:0. Цікаво, що обидві зустрічі цих суперників на Закарпатті завершилися без забитих голів. Матч суперників у першому колі поточного чемпіонату на «Арені Львів» також завершився з рахунком 0:0. Тоді «Минай» ще очолював Володимир Шаран.

До нового протистояння суперників «Рух» підійшов з гольовою серією, яка триває в УПЛ вісім ігор (11 голів). До повторення клубного рекорду рухівців залишився ще один забивний матч. Гравці «Руху» в гостях забивають голи впродовж 5-ти ігор (8 голів) і до повторення клубного рекорду також ще одна гра. З «Минаєм» «жовто-чорні» можуть забити 50-й гостьовий гол в УПЛ (ще 1 м’яч). Пропустить гру дискваліфікований нападник рухівців Денис Теслюк, в якого вже чотири попередження в поточному чемпіонаті.

Ось передматчева думка головного тренера «Руху» Віталія Пономарьова: «у „Минаю“ завдання зберегти прописку в УПЛ, тож в матчі проти нас ця команда віддасть всі сили. Це небезпечний суперник, який бореться за виживання у вищому дивізіоні, а тому від закарпатців можна очікувати все що завгодно. Гра проти „Минаю“ точно буде важкою».

«Минай» у середу в перенесеному матчі в статусі господарів поля зазнав поразки від «Динамо» і продовжує замикати турнірну таблицю. Для минайців це буде ювілейний, 50-й, домашній матч в УПЛ. Гольова клубна рекордна серія підопічних Желька Любеновіча в чемпіонаті триває 5 ігор (8 голів). Капітан «Миная» 37-річний воротар Олександр Бандура може провести 70-й «сухий» матч УПЛ. Пропустять гру дискваліфіковані минайці Тарас Дмитрук та Сергій Корнійчук.

Тим часом «Карпати» під керівництвом Мирона Маркевича у Першій лізі змагаються за путівку до УПЛ. У черговому матчі чемпіонської групи «Карпати» у Києві перемогли «Лівий берег», який також бореться за підвищення в ранзі, з рахунком 1:0. У другій підряд грі голом відзначився Євген Підлепенець. «Карпати» впевнено очолюють свою групу, маючи 57 очок і вже як мінімум здобули право грати перехідні матчі з клубом УПЛ. У п’ятницю, 19 квітня, у центральному матчі туру, «зелено-білі» на стадіоні «Україна» прийматимуть своїх переслідувачів з «Інгульця» (Петрове, початок — о 13.00 год, матч з обмеженою кількістю вболівальників).

Схожі новини