Передплата 2024 «Добрий господар»

Словенські баталії «Руху» — на фінішній прямій

Підготовка більшості клубів до другої частини української Прем'єр-ліги (УПЛ) підходить до завершення. Команди проводять багато спарингів, а тренери намагаються знайти оптимальні склади своїх підопічних

Під час словенських зборів відчув смак забитих голів і 20-річний півзахисник «Руху» Денис Підгурський. Фото fcruhlviv.com
Під час словенських зборів відчув смак забитих голів і 20-річний півзахисник «Руху» Денис Підгурський. Фото fcruhlviv.com

Лідер чемпіонату України «Кривбас» у передостанній грі під час зимових тренувальних зборів переміг данський «Віборг» з рахунком 1:0 — завдяки голу хорвата Хрвоє Іліча. У вівторок підопічні Юрія Вернидуба поміряються силами з іспанською «Мурсією». «Дніпро-1» завдяки голу ветерана дніпрян Володимира Адамюка здолали «Аркадаг» з Туркменістану — 1:0. «Динамо» ж не зуміло здолати опір північномакедонської «Шкендії» — нічия 1:1 і в складі динамівців відзначився Владислав Ванат. До речі, саме до «Шкендії» на правах оренди повернувся 20-річний півзахисник столичного клубу Решат Рамадані, який провів в УПЛ лише 3 гри.

«Зоря» з рахунком 4:0 здобула велику перемогу над вірменським клубом «Пюнік». У складі підопічних Юрія Коваля по голу забивали Владислав Бугай, Вікентій Волошин, Артем Бенедюк та Ігор Горбач. До «Зорі» повернувся 28-річний бразилець Жуніньо, який залишив клуб після початку війни. ЛНЗ зумів перемогти словацький «Спартак» — 3:1. В команді Олега Дулуба по разу відзначилися новачок Олександр Каплієнко, Владислав Наумець і ще один гол словаки забили самі собі. Ряди черкаського клубу залишили Назарій Нич та Сергій Копил, які на правах оренди виступатимуть у першій лізі за «Вікторію».

Гравці «Руху» протягом одного дня зіграли чергові два контрольні матчі під час зборів в Словенії. Спочатку підопічні Віталія Пономарьова поступилися словенському клубу «Горіца» з рахунком 0:2. А згодом «жовто-чорні» здобули перемогу наді іншим словенським клубом «Прімор'є» — 2:0. У складі львівського клубу голи в першому таймі забивали Фредді Плюман та Денис Підгурський. Свої заключні поєдинки у Словенії рухівці проведуть у четвер, 15 лютого, і також зі словенськими клубами. Спочатку «Рух» зіграє з «Бріньє Гросуплє», а згодом — з «Тріглавом».

"Олександрія" під час турецьких зборів, не зважаючи на швидкий гол Миколи Михайленка, не зуміла перемогти данський клуб «Люнгбю» — нічия 1:1. Також не виявила переможця і товариська гра «Вереса» з другою командою чеської «Сігми» — 2:2. У складі рівнян відзначилися новачок Денис Янаков та Михайло Шестаков. Разом з тим, «Верес» відсвяткував перемогу над узбекистанським клубом АГМК з рахунком 2:1 — завдяки голам новачка Дмитра Шастала та Миколи Гайдучика.

«Чорноморець», повернувшись додому з турецьких зборів, на своїй базі провів два товариські матчі з командами другої ліги. І двічі «моряки» зіграли внічию: з вінницькою «Нивою» — 2:2 та одеським клубом «Реал Фарма» — 0:0. «Оболонь» провела заключний спаринг на полях Туреччини і зіграла внічию з данським клубом «Кеге» — 1:1. У складі «пивоварів» відзначився новачок Олег Вишневський. «Металіст 1925» вирішив попрощатися з трьома гравцями: залишили клуб Абдулла Абдуллаєв та бразильці Ігор Енріке та Леонарду Казаеш. Харківський клуб, який в грудні очолив Віктор Скрипник, на зборах з рахунком 4:0 переміг другу команду англійського «Брентфорда». Хет-трик оформив Дмитро Юсов і один гол до свого активу записав Дмитро Капінус.

Схожі новини