Передплата 2024 «Добра кухня»

У «Шахтарі» вже три грузини

Підготовка більшості клубів до другої частини української Прем'єр-ліги (УПЛ) набирає обертів. Під час зимової перерви в чемпіонаті тренери команд намагаються підсилити склад новими гравцями

Нападник «Руху» Євгеній Пастух (в центрі) в першій частині чемпіонату провів три голи, а тепер забиває і під час словенських зборів. Фото fcruhlviv.com
Нападник «Руху» Євгеній Пастух (в центрі) в першій частині чемпіонату провів три голи, а тепер забиває і під час словенських зборів. Фото fcruhlviv.com

«Шахтар» оголосив про перехід 19-річного захисника Луки Лацабідзе із грузинського «Динамо» (Тбілісі). Контракт з новачком донецького клубу розрахований до кінця 2028 року. Нагадаємо, що в першій частині поточного чемпіонату за «Шахтар» вже виступало два грузинських легіонери — Гіоргі Гочолеішвілі та Іраклі Азаров. «Полісся» повідомило про трансфер 21-річного півзахисника Таллеса Кости із бразильського «Сан-Паулу».

"Динамо" на полях Туреччини поступилося болгарському «Левські» з рахунком 0:1. Під час другої частини збору у підопічних Олександра Шовковського заплановано ще шість контрольних поєдинків — проти латвійської «Лієпаї», «Шкендії» з Північної Македонії, латвійської «РФШ», «Динамо» (Тбілісі), молдовських «Петрокуба» та «Шерифа». Бойовою нічиєю з рахунком 2:2 завершився контрольний матч «Вересу» та чеського клубу «Яблонець». Першим голом за рівнян відзначився новачок Марко Мрвальєвич, а також Василь Курко.

Лідер поточного чемпіонату «Кривбас» на іспанських зборах не зумів здолати опір естонської «Левадії», хоч і мав перевагу у два м’ячі - нічия 2:2. Голи у підопічних Юрія Вернидуба забивали Даніель Соса та Хрвоє Іліч. А от «Металіст 1925» після влучного удару Олексія Сидрова зумів відсвяткувати перемогу над «Левадією» з рахунком 1:0. «Олександрія» в неділю провела два спаринги. Спочатку підопічні Руслана Ротаня здолали данський клуб «Б-93» з рахунком 2:1, а згодом програли з великим рахунком 0:3 іншій данській команді «Вайле».

Гравці «Руху» зіграли чергові два контрольні матчі під час зборів в Словенії. Спочатку молодіжний склад «жовто-чорних» здобув вольову перемогу над сербським клубом «Раднічкі» з рахунком 5:3. У складі рухівців голи забивали Костянтин Квас, Іван Денисов, Фредді Плюман, Андрій Кітела та Андрій Столярчук. Згодом підопічні Віталія Пономарьова розійшлися «миром» з австрійським «Хартбергом» — нічия 1:1. У складі «жовто-чорних» відзначився Євгеній Пастух. Залишив «Рух» бразилець Едсон, який на правах оренди виступатиме за мексиканський «Хуарес». Наступні спаринги рухівці проведуть 10 лютого: з хорватською «Горіцею» та словенським «Прімор'єм».

Тим часом нове керівництво УАФ ухвалило нове рішення і дозволило закарпатським стадіонам «Авангард» та «Минай-Арена» знову приймати матчі УПЛ. Нагадаємо, що у грудні 2023 року виник скандал: матч УПЛ між «Минаєм» та «Динамо» не був зіграний через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні. Після цього рішенням старого керівництва УАФ обидва стадіони втратили ліцензію на проведення матчів УПЛ через відсутність освітлення. Тепер ліцензії їм повернули. «Зоря» вже повідомила, що буде виступати в статусі господарів поля в Ужгороді на стадіоні «Авангард».

Схожі новини