Передплата 2024 «Добрий господар»

Олімпіада-2024 у Парижі: проблеми з громадським транспортом?

Як заявила мер Анн Ідальґо, у місті-господарі Ігор забракне потягів, і вони «не курсуватимуть достатньо часто»

Олімпійські кільця біля мерії Парижа встановили вчасно. Але чи встигнуть підготувати до Ігор громадський транспорт столиці Франції? Фото AFP
Олімпійські кільця біля мерії Парижа встановили вчасно. Але чи встигнуть підготувати до Ігор громадський транспорт столиці Франції? Фото AFP

Одним зі слабких місць у підготовці до Олімпійських і Паралімпійських ігор 2024 року, які влітку відбудуться у Парижі, вважають громадський транспорт у столиці Франції та її передмістях. Схоже, цю проблему організатори наразі не вирішили.

«Ми не будемо готові, — ви­знала непросту ситуацію з гро­мадським транспортом мер Парижа Анн Ідальґо, що взя­ла участь у телепрограмі TMC Quotidien. — Усе ще маємо труд­нощі з щоденними перевезен­нями, і не можемо досягти по­трібного рівня… пунктуальності й комфорту парижан».

За прогнозами експертів, під час літньої Олімпіади у Парижі у гостей міста можуть виникнути проблеми, зокрема із доїздом до транспортного вузла Port Maillot, доїздом до футбольного стадіону Parc des Princes і теніс­ного комплексу Roland Garros, а також із поверненням із цих локацій. У мерії Парижа побо­юються, що під час Ігор про­пускної здатності паризького метрополітену може виявитися недостатньо.

Серед проблем, із якими сти­кається Париж під час підготов­ки до грандіозної спортивної події, називають також чистоту громадського транспорту. Поза тим, жителям столиці Франції та її гостям докучають… блощиці - у приміських потягах, на кіль­кох лініях метро, у залах очіку­вання на летовищах, у школах і громадських будівлях, зокрема у паризьких кінотеатрах. Місце­ва влада обіцяє розпочати запе­клу боротьбу з блощицями, але хтозна, чи буде вона успішною…

А тим часом…

Олімпійський чемпіон Токіо-2020 з веслування, грек Стефанос Нтускос, стане першим учасником естафети Олімпійського вогню. Урочиста церемонія його запалення відбудеться у грецькій Олім­пії 16 квітня 2024 року. Акторка, яка зображатиме верховну жрицю тамтешнього храму, запалить вогонь за допомогою параболічного дзеркала й сонячних променів і передасть смолоскип Нтускосу.

Після 10-денної естафети материковою Грецією і кількома її островами, в якій візьмуть участь 600 осіб, 26 квітня Олімпійський вогонь передадуть в Атенах організаторам Ігор-2024 у Парижі. Вітрильник Belem доставить Олімпійський вогонь до Марселя (по­близу цього французького міста на Іграх змагатимуться представ­ники вітрильного спорту), після чого естафета Олімпійського вогню вирушить до Парижа.

Схожі новини