Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Не дівчата, а справжнє золото!

На чемпіонаті Європи у Римі українські майстрині артистичного плавання завоювали вісім найвищих нагород

Наші красуні стали в Італії чемпіонками в усіх восьми видах програми, у яких брали участь. Просто феноменальне досягнення! В останній день першості Європи з водних видів спорту українські майстрині артистичного плавання виграли технічний фінал серед дуетів і довільну програму серед команд-вісімок.

У технічному фіналі дуе­тів не було рівних україн­кам Владиславі й Марині Алексіїв. А згодом ці сестри-близнючки, а також Марта Фе­діна, Вероніка Гришко, Оле­ся Дерев’янченко, Ангеліна Овчиннікова, Валерія Тищен­ко й Анастасія Шмоніна заво­ювали золоті медалі у довіль­ній програмі. Українки набрали 95,1 бала. Другими були італій­ки (92,66), а третіми — францу­женки (90,56). Судячи з оцінок, шансів у протистоянні з на­шими дівчатами суперниці не мали.

Як відзначають італійські ЗМІ, підтримку, яку мали у Римі українські «артистки», була не меншою за ту, яку глядачі нада­вали своїм, італійським плав­чиням. «Ми тренувалися в Іта­лії протягом п’яти місяців, один місяць в Остії, а потім чоти­ри місяці у Савоні, — розпові­ла офіційному сайту чемпіонату Європи Марта Федіна. — Щиро вдячні Італії за все. Звісно, я су­мую за сім'єю. Моя мама при­їжджала побачити нас на чемпі­онаті світу, і це був перший раз за кілька місяців, що ми були разом. Сподіваємося, після чемпіонату Європи повернемо­ся в Україну».

Марта Федіна, а також се­стри-близнючки Владислава й Марина Алексіїв завоювали у Римі аж по шість золотих меда­лей!

«Ми дуже щасливі, тому що в нас важка програма, працю­вати над якою почали лише після приїзду до Рима, п’ять днів тому», — розповіла піс­ля перемоги у технічному фі­налі дуетів Марина Алексіїв. А її сестра Владислава дода­ла: «Виконати технічний дует в останній день чемпіонату не­просто. Зазвичай його плану­ють на перший день змагань, саме з огляду на складність. Але нам удалося виступити добре».

Схожі новини