Передплата 2024 «Добра кухня»

«Срібло» на вагу «золота»

Першою нагородою збірної України на чемпіонаті світу з водних видів спорту, що триває у Досі (Катар), стала срібна медаль наших синхроністок. Українські майстрині артистичного плавання завоювали цю нагороду в акробатичній програмі

В акробатичній програмі октет українських красунь поступився на чемпіонаті світу лише китаянкам. Фото НОКУ
В акробатичній програмі октет українських красунь поступився на чемпіонаті світу лише китаянкам. Фото НОКУ

У цьому виді артистич­ного плавання український октет синхроністок посту­пився лише китаянкам. Бронзову медаль у акро­батичній програмі завою­вала збірна США.

«На другу сходинку п'єдесталу пошани зійшла наша акробатична гру­па у складі Марти Федіної, Марини Алексіївої, Влади Алексіївої, Олександри Го­рецької, Вероніки Гришко, Дар'ї Мошинської, Анас­тасії Шмоніної і Валерії Ти­щенко, — повідомив На­ціональний олімпійський комітет України. — Підопіч­ні Світлани Саідової набра­ли за свій виступ 243,3167 бала, показавши другий результат серед 12 ко­манд-учасниць фіналу, по­ступившись 0,86 бала лише суперницям із Китаю».

«Срібло», яке виборо­ла у Досі акробатична гру­па, стало ювілейною, 25-ю нагородою збірної України в артистичному плаванні на чемпіонатах світу, — до­дав НОКУ. — Вперше наші синхроністки здобули ме­даль світового ґатунку в Барселоні-2013. Відтоді жоден чемпіонат світу не обходився без представ­ниць України на п'єдесталі пошани! Найуспішніші дисципліни для підопіч­них Світлани Саідової - це комбінована група, в якій вони вибороли одну золо­ту, одну срібну й дві брон­зові медалі, й акробатич­на група (раніше хайлайт). Вітаємо з медальним по­чином і бажаємо успішно­го продовження змагань у Катарі! Віримо й уболіває­мо!".

Схожі новини