Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«23 млн 133 тисячі грн з обласного бюджету — на дорогу до приватного готелю»

Попри те, що на Львівщині обмежили не першочергові видатки, родичі голови ЛОВА мають преференції

Скріншот з відео Святослава Літинського
Скріншот з відео Святослава Літинського

Відомий громадський активіст та викладач Святослав Літинський записав на своїй сторінці у Фейсбуці відео. У ньому він розповідає: попри те, що торік обласна влада обмежила використання коштів з бюджету на не першочергові видатки, у Східниці з’явилася новенька дорога, яка веде до … приватного відпочинкового комплексу, який належить компанії «Нормаз плаза». Ця компанія має трьох співвласників. Зокрема, 50% володіє компанія «Вест Енерджі». Засновник і керівник цієї компанії - батько голови ЛОВА Максима Козицького, Зіновій Козицький.

«У Східниці у 2023 році, за словами місцевих мешканців, з’явилася нова дорога, — розповідає Святослав Літинський з місця події. — Стара дорога — досить нормальної якості… Але ось тут з’явилася — нова дорога, ліхтарі. Виконавцем цих робіт була турецька фірма «Онур» (Бачимо на відео їхні будівельні таблички. — Авт.). Було проведено досить багато земляних робіт з нуля… Ось табличка: «Приватна територія» (На відео, окрім основного комплексу, видно невеликі будиночки. — Авт.). Непогано, на замовлення приватних осіб, таку дорогу збудували…

Ми надіслали запити: з яких грошей фінансувалася ця дорога? Згадайте, 2023 рік: вересень, жовтень, листопад. Наших 12 мітингів. У жовтні - рішення ЛОВА, за підписом Максима Козицького, про те, що слід обмежити не першочергові витрати, якщо готовність об'єкта є низькою, то не фінансувати його.

У листопаді - рішення Львівської обласної ради про обмеження не першочергових видатків. Про те, що не слід фінансувати дороги, слід фінансувати армію! Як же ж воно виконувалося це рішення ЛОВА?

Ми отримали відповідь від голови Східницької селищної ради Івана Піляка і дізналися, що на цю дорогу в кінці 2023 року, після рішення військової адміністрації, після рішення ЛОР, було виділено 23 млн грн 133 тисячі грн! Я не розумію такої поведінки. У вас є якесь виправдання їхніх дій?".

Я зателефонувала до Святослава Літинського, аби уточнити деякі деталі.

— Відпочинковий комплекс належить компанії «Нормаз плаза». Ця компанія має трьох співвласників. Зокрема, 50% володіє компанія «Вест Енерджі», — каже Святослав Літинський. — Засновник і керівник цієї компанії - батько голови ЛОВА Зіновій Козицький. Вони за державні кошти зробили дорогу до приватного відпочинкового комплексу… Як вони можуть після того з людьми говорити?

Відгуки про пана Зіновія — позитивні. Всі кажуть, що він чесна людина. Купу грошей витрачає на допомогу армії. Я навіть знаю конкретно на що… Але тут… 1,5 кілометра дороги до приватного відпочинкового комплексу. 23 млн 133 тисячі - з обласного бюджету. Це просто плюють нам в очі…

Схожі новини