Передплата 2024 «Добра кухня»

Присвята матерям звучатиме у Львівській філармонії

  • 07.05.2024, 12:36
  • 267

Присвята матерям: твір-переможець Шевченківської премії знову звучатиме у Львівській філармонії

Грандіозний твір для симфонічного оркестру, хору та солістів, за який композиторка Богдана Фроляк отримала Шевченківську премію, знову звучатиме у Львівській філармонії!

У неділю 12 травня, о 19:00 запрошують почути масштабну композицію у виконанні Академічного симфонічного оркестру, заслуженої академічної капели України «Трембіта» під орудою Володимира Сивохіпа, а також відомих солістів Софії Соловій, Наталії Половинки та Степана Дробіта.

Ця музика написана спеціально для виконавців, які й виступлять на сцені. У 2014 році, під час перших кровопролитних подій Революції Гідності відома львівська мисткиня Богдана Фроляк пристала на пропозицію директора Львівської філармонії Володимира Сивохіпа написати велику композицію на вірші українського Пророка правди.

У одному з інтерв'ю композиторка ділиться: «Праведная душе…» — ніби пісня про Україну, складена з Шевченкових віршів. Умовно цей твір ділиться на три частини. Перша частина — це Україна. Друга частина — це жінка, мати, доля. Третя — Шевченковий рай. Це — «Зоре моя вечірняя», «Сонце заходить» і «Заповіт». Центральною для себе, тихою кульмінацією я вважаю вірш «Нехай я заплачу, нехай свою Україну я ще раз побачу».

Тому другий особливий привід цього вечора — вшанування жінки-матері. Невипадково у філософському осмисленні Шевченка образ України символізує матір, — багатостраждальну, але віддану й Оранту своїх численних дітей. Тому цю подію музиканти присвячують українським матерям, що втратили своїх дітей під час війни з російським окупантом.

Квитки тут: soldout.ua/booking/1565-ukraine-matir-shevchenko

Схожі новини