Передплата 2024 ВЗ

Ізраїль відмовився від негайного удару по Ірану, — ЗМІ

  • 14.04.2024, 19:30
  • 452

Ізраїль відмовився від негайного удару у відповідь по Ірану після розмови президента США Джо Байдена з ізраїльським премʼєр-міністром Біньяміном Нетаньягу

Фото The Times of Israel
Фото The Times of Israel

Розмова Байдена і Нетаньягу після атаки Ірану була дуже «напруженою». Лідер США чітко заявив, що проти ескалації великого конфлікту і Америка не підтримає Ізраїль під час воєнних дій проти Ірану.

Миттєвий удар у відповідь підтримали кілька членів уряду Ізраїлю, але відсутність серйозних збитків і розмова з Байденом призвели до його скасування.

Член воєнного кабінету Бені Ганц заявив, що Ізраїль змусить Іран заплатити за атаку «тоді, коли нам буде зручно». Уряд країни сьогодні має зібратися на нараду, де обговорюватиметься реакція на іранський удар.

США ж скликають лідерів країн G7, куди входять Італія, Велика Британія, Німеччина, Франція, Японія та Канада.

Відомо, що 14 квітня відбудеться засідання Ради Безпеки ООН. Термінове засідання скликали на вимогу Ізраїля. Постпред країни при ООН Гілад Ердан закликав визнати на ньому іранський Корпус вартових ісламської революції терористичною організацією. Зустріч розпочнеться о 23:00 за київський часом.

Схожі новини