Передплата 2024 «Добра кухня»

Сім бригад на східному фронті отримали FPV-дрони

  • 14.04.2024, 15:00
  • 249

Бригади Сухопутних та Десантно-штурмових військ, які воюють на східному фронті, отримали FPV-дрони від Петра Порошенка

Фото із сайту Євросолідарності
Фото із сайту Євросолідарності

Як зазначив раніше пʼятий президент, від початку року максимальні ресурси спрямовуються на закупівлю дронів-камікадзе, які компенсують дефіцит артилерійських снарядів на передовій. Загалом з січня тисячі FPV-дронів надійшли у військо.

«FPV-дрони зараз дуже потрібні. Нам передають дрони із станціями управління. У ситуації з нестачею артилерійських снарядів зараз вони несуть основне навантаження у знищенні ворожої техніки і живої сили», — говорить військовий.

А 10-й Гірсько-штурмовій бригаді - легендарним «Едельвейсам» привезли ще й пересувну авторемонтну майстерню — бо попередню розбомбили росіяни. Також «десятці» вручили мотиваційний прапор бригади.

«Це — прапор з емблемою бригади. Пам’ятаю, як на День Незалежності вручав бригадам і батальйонам бойові стяги, і щоразу це особливий урочистий момент. Тепер передаємо ще один — мотиваційний. Не слід недооцінювати важливість символів на війні. Хтось скаже, що це дрібниця. Але коли справа стосується бойового духу солдатів, коли символи військової частини омиті кров’ю, дрібниць не буває. Символи — це сила», — переконаний Порошенко.

«Колись мій друг Гліб Бабіч, ветеран „десятки“, написав для них бойовий гімн — „Подай зброю!“. Сьогодні ми допомогли виготовити і передаємо їм мотиваційний прапор у надійні міцні руки. Ці хлопці точно не підведуть», — наголошує Порошенко.

Ще один ПАРМ на базі вантажівки DAF Layland отримав батальйон Окремої Президентської бригади. «Гарна машина для технічного обслуговування наших транспортних засобів. Щиро вдячні. Це вже не перша майстерня, яку нам передають», — говорить представник бригади.

«Всі батальйони Президентської бригади будуть забезпечені ПАРМами», — наголошує Порошенко.

«Ці бійці особисто бачать обличчя ворога. При штурмі чи обороні. Цього разу сім бригад отримали наші FPV-шки. Бо ми робимо все можливе, щоб наші Збройні Сили дивилися на ворога частіше з камер дронів, ніж у прямому бою. Наше завдання — зберегти життя військових, це наш пріоритет. За останній місяць понад половину російських танків знищили саме дронами-камікадзе», — пояснює Петро Порошенко.

Схожі новини