Передплата 2024 ВЗ

У Львівському перинатальному виходили Святослава, який народився з масою тіла 870 грамів

  • 08.04.2024, 14:55
  • 578

У Львові на 98 добу життя з масою тіла 2070 грамів та зростом 41 сантиметр виписали додому Святослава, що зʼявився на світ на 27 тижні вагітності

Як повідомили у Львівському перинатальному центрі, малюк народився з екстремально низькою масою тіла — 870 грамів.

«У Львівському перинатальному центрі хлопчик був на штучній вентиляції легень, пізніше — отримував респіраторну підтримку через високопотокові канюлі. Дитині вводили сурфактант — спеціальну речовину для полегшення респіраторних функцій та зменшення ризику розвитку ускладнень після народження, а також інші коштовні ліки. Після стабілізації стану, на 16 добу життя, Святослава перевели на другий етап виходжування недоношених дітей, де хлопчик продовжував отримувати респіраторну підтримку через високо потокові канюлі. З перших днів життя малюк отримував донорське молоко з Банку грудного молока», — йдеться у повідомленні.

Тут за життя і здоровʼя маленького боролася мультидисциплінарна команда лікарів: неонатологи, хірурги, неврологи, офтальмологи, реабілітологи.

Центр повністю безоплатно забезпечив Святослава препаратами, які необхідні для лікування та виходжування недоношених дітей.

Хлопчик вже вдома. Надалі за здоров’ям і розвитком хлопчика спостерігатимуть лікарі відділення медичної реабілітації передчасно народжених та малих дітей.

Схожі новини