Передплата 2024 «Добра кухня»

Львів'янка надала перинатальному центру 78,5 літрів молока

  • 23.02.2024, 13:30
  • 557

Жінка — донорка-рекордсменка

Фото Львівської ОВА
Фото Львівської ОВА

«Для передчасно народжених чи ослаблених дітей грудне молоко — це не лише поживна їжа, але й ліки, адже воно має особливе терапевтичне значення. За період роботи Банку вдалося зібрати понад 700 літрів завдяки допомозі 72 донорок», — розповіла Малачинська Марія, директор Центру.

Одна із донорок-рекордсменок Банку молока— Мар’яна Казимирович. Свою першу дитину жінка успішно годувала грудним молоком, якого було забагато, і нерідко вона не знала, що ж робити з надлишком.

Другу дитину Мар’яна народила передчасно — на 28 тижні вагітності. Малеча потрапила до відділення анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених Центру і спочатку там отримувала донорське молоко. Та невдовзі молока у мами стало більш ніж достатньо для того, щоб задовольнити потреби своєї дитини. Тому жінка вирішила стати доноркою грудного молока.

Надалі упродовж 6 місяців Мар’яна надала Банку 78,5 літрів молока.

Консультаційну та психологічну допомогу у налагодженні лактації мамі надавали консультанти з грудного вигодовування перинатального центру.

Для того, щоб жінка могла стати доноркою грудного молока, їй достатньо мати налагоджену лактацію, вдосталь молока, а також бажання поділитися надлишками із іншими малюками.

Схожі новини