Передплата 2024 ВЗ

«Глибина російської пропаганди»: відомий ресторатор не відкрив у Японії заклад через… борщ

  • 28.03.2024, 10:35
  • 510

Шеф-кухарю Євгену Клопотенку відмовили у пропозиції відкрити на території Японії ресторан заклад української кухні. Співрозмовники Клопотенка відмовили йому через те, що у ресторані подаватимуть борщ, що, за переконанням японців, нібито є російською стравою

Фото: інстаграм Євген Клопотенко
Фото: інстаграм Євген Клопотенко

Про інцидент повідомив у середу, 27 березня, Євген Клопотенко. Він звернувся до японських колег із пропозицією відкрити монозаклад — ресторан, де подають лише одну страву — борщ.

«Живеш собі, працюєш, ведеш перемовини про відкриття українського закладу в Японії. І тут на тобі: японці не хочуть відкривати монозаклад з борщем, бо у них, увага: „поширена думка, що борщ — це російська страва“. Зрозуміло, що люди оминатимуть це місце десятою дорогою, бо притомні японці, на щастя, історично є русофобами», — написав Клопотенко.

Ресторатор наголосив, що ситуація є «чудовим прикладом глибини російської пропаганди».

«Ні, ця ситуація не зменшує масштаб наших старань. Вона лише означає, що треба працювати ще завзятіше над популяризацією української думки та української кухні в світі. Завзятіше контрпропагувати. І як же добре, що завзяття українцям не бракує», — підсумував шеф-кухар.

Схожі новини