Передплата 2024 «Добра кухня»

«Більше дронів — менше ворогів»

  • 25.03.2024, 13:55
  • 380

Петро Порошенко показав у соцмережах відео, яке передали військовослужбовці 57-ї окремої мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка. На відео зафіксовані влучні скидання вибухівки з дронів на голови окупантів

Фото "ЄС"
Фото "ЄС"

«Так працюють скиди з дронів у ворожі посадки. Саме для цього ми передаємо їх щотижня десятками і сотнями. Це відео надіслали хлопці із 57-ї ОМБр — вони вправно коригують артилерію та скидають вибухівку на голови росіян. Більше дронів — менше ворогів», — переконаний Петро Порошенко.

Наприкінці лютого п’ятий президент привіз у бригаду вантажівки DAF і партію FPV-дронів. Військові подякували Порошенку за постійну підтримку ЗСУ загалом і бригади зокрема.

Фонд Порошенка системно передає у бригади та підрозділи ЗСУ FPV-дрони різних модифікацій, а також інші безпілотники. «Ми прийняли рішення — допоки FPV будуть ефективні, 2 тисячі дронів на місяць ми будемо продовжувати передавати. Ми плануємо у 2024-му році передати 29 600 FPV дронів на суму понад 650 мільйонів гривень. Бо коли ми буваємо на фронті, то розуміємо, що треба терміново скорочувати фінансування інших програм і виділяти на FPV-дрони», — пояснює Порошенко.

Від початку року 6 тисяч смертоносних «пташок» надійшли у війська. Свіжа партія — дві тисячі «Пегасів», «Мольфарів» і «Мамонтів» — вже працює на південному та східному фронтах. «Якщо брати середню ефективність FPV-шок, то це мінімум 50% точного влучання в ціль. 2 тисячі - тисяча влучань. Тисяча влучань — це означає, що кожен місяць ми знищуємо декілька батальйонів орків. Я дуже пишаюся цим. Я дякую нашим бійцям, які ці 2 тисячі FPV-шок використають найбільш правильним чином», — говорить Петро Порошенко.

Схожі новини