Передплата 2024 «Добра кухня»

У 87 років став фронтовим волонтером

З патріотичних почуттів передав на фронт свого УАЗика

Іван Семенович Дяків передає для фронту свого УАЗика. Фото ГО «Волонтери Бучаччини».
Іван Семенович Дяків передає для фронту свого УАЗика. Фото ГО «Волонтери Бучаччини».

Жителі старовинного Бучача на Тернопільщині жваво обговорюють вчинок свого поважного краянина Івана Дяківа. Чоловікові 87 років, а він не стоїть осторонь громадських справ, живе проблемами рідного міста, країни. Переживає за наших хлопців на фронті. Саме для них він подарував свій старенький, але ще на ходу, позашляховик УАЗ. Машина допоможе воїнам у їхніх невідкладних потребах.

У розмові з кореспондентом «Високого Замку» Іван Семенович сказав, що цей незвичний презент зробив із патріотичних почуттів.

— Моє рішення підтримали діти і внуки. Машина цілком робоча, завели і виїхали з гаража. Волонтери зробили технічний огляд і відправили на фронт. Воїни передали мені свою подяку.

У молодості пан Іван працював директором школи, вчителем фізики і математики. Згодом як заступник директора радгоспу-технікуму був пов’язаний із сільськогосподарським виробництвом. На Бучаччині його знали і як директора районної кіномережі: організовував роботу двох кінотеатрів, пересувної кіноустановки, дбав про те, щоб у сільських клубах «крутили кіно». Коли кіномережу розформовували, то продавали і її старе майно. Для господарських потреб Іван Семенович купив собі зношеного УАЗика. Згодом підремонтував, користувався ним. Хоча цій автівці зараз 45 років, вона ще готова прислужитися. Захисникам України знадобиться неабияк. Кажуть, у ці дні вона допомагає у роботі військовим зв’язківцям.

Земляки хвалять Івана Дяківа за його вчинок. Кажуть, що Семенович — дуже комунікабельний, приємний у розмові чоловік. Один із жителів Бучача так написав про добродійника у соцмережах: «То такий чоловік, з яким всі завжди зупиняються мовити кілька слів. Молодець!»

Схожі новини