Передплата 2024 ВЗ

Китай готується до вторгнення на Тайвань, — глава Індо-Тихоокеанського командування США

  • 21.03.2024, 20:55
  • 516

Китай посилює свій військовий та ядерний арсенал у рекордних масштабах із часів Другої світової війни, готуючись до вторгнення на Тайвань до 2027 року

Фото ілюстративне із сайту Цензор.НЕТ
Фото ілюстративне із сайту Цензор.НЕТ

Про це заявив глава Індо-Тихоокеанського командування США адмірал Джон Аквіліно.

За його словами, попри економічні проблеми Пекіна, його офіційний оборонний бюджет за останні роки збільшився на 16%, до 223 мільярдів доларів. Народно-визвольна армія Китаю (НВАК) тільки за три роки збільшила кількість винищувачів на 400, а великих військових кораблів — на 20 одиниць. Також Пекін подвоїв арсенал балістичних і крилатих ракет.

«Все вказує на наказ лідера Сі Цзіньпіна на зустрічі НВАК бути готовими до вторгнення на Тайвань до 2027 року. Дії НВАК вказують на їхню здатність вкластися в бажані Сі терміни об'єднання Тайваню з материковим Китаєм за допомогою сили, якщо буде отримано відповідний наказ», — додав Аквіліно.

Він зауважив, що китайські військові також відпрацьовують різні завдання, пов’язані з операціями проти Тайваню, такі як імітація оточення з морською та повітряною блокадою острова.

«Це повинно турбувати весь світ», — наголосив він.

Також американська розвідка вважає, що Китай не хоче військового конфлікту через Тайвань, навіть якщо має намір взяти острів під свій контроль.

У джерелі зазначають, що оборонний бюджет Китаю все ще менший, ніж у США. Цього місяця президент Джо Байден запропонував бюджет Пентагону на 2025 фінансовий рік на 850 мільярдів доларів.

Схожі новини