Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Німеччина анонсувала нову допомогу для України на € 500 млн

  • 19.03.2024, 15:15
  • 687

Міністр оборони Ллойд Остін наголосив, що США не дозволять Києву програти війну проти росії. Зокрема новий пакет допомоги включатиме 100 одиниць бронетехніки для піхоти та 100 одиниць транспортної техніки

Фото: 47 ОАБр
Фото: 47 ОАБр

Про це повідомило Міністерство оборони України.

Українську делегацію очолює Міністр оборони України Рустем Умєров. Посадовці України зазначили, що пріоритетами на цьому засіданні для України є надання систем ППО та ракет до них, ракети дальнього радіуса дії.

Також постійним пунктом обговорення залишаються артилерійські снаряди, особливо калібру 155 мм, сучасні системи РЕБ та РЕР, бронетехніка.

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус перед засіданням анонсував новий пакет військової допомоги для Києва, повідомляє «Радіо Свобода».

«Прогрес у напрямку боєприпасів є. З одного боку, завдяки чеській ініціативі, але ми також зможемо оголосити ще один пакет тут сьогодні. Отже, справа просувається інколи маленькими, інколи більшими кроками, але головне — це постійне постачання боєприпасів», — заявив Пісторіус.

За даними видання Tagesschau, Пісторіус пообіцяв нову допомогу Україні на 500 мільйонів євро. Крім того, Німеччина продовжить постачання боєприпасів. Заплановано передання 10 тисяч артилерійських снарядів зі складів Бундесверу.

Схожі новини