Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Яка ситуація на Авдіївському напрямку — Сирський

  • 15.03.2024, 09:15
  • 255

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський під час візиту і роботи на авдіївському напрямку вважає, що найефективнішим способом оборони є знищення ворожої бронетехніки і штурмових груп піхоти

Фото: Олександр Сирський
Фото: Олександр Сирський

Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

Війська росії зосередили основні зусилля на Авдіївському напрямку і вже декілька діб поспіль намагаються прорвати оборону українських військ у смугах трьох бригад, щоденно кидаючи в бій штурмові підрозділи на техніці та в пішому порядку.

Він розповів, що наступальні дії росіян підтримуються інтенсивним вогнем артилерії та активним застосуванням FPV-дронів та дронів зі скидами.

Авіація окупантів періодично завдає ударів КАБами з відстані 40−50 км, а артилерійські позиції та основні елементи бойового порядку прикриваються засобами РЕБ.

«Саме організації та забезпечення цих питань була присвячена моя робота. Спільно з командирами розглянули оптимальні варіанти дій наших військ, маневр резервами, забезпечення боєприпасами та іншими матеріальними засобами», — пише Сирський.

Він заявив, що були вжиті всі необхідні заходи для зміцнення оборони та організації постійної взаємодії між всіма елементами оперативної побудови на цьому напрямку.

Схожі новини