Передплата 2024 ВЗ

В Україні планують мобілізувати 500 тисяч людей, — ЗМІ

  • 13.03.2024, 13:00
  • 984

В Україні планують мобілізувати 500 тис. людей. 330 тис. із них відправлять на передову. Вони мають замінити тих, хто воює вже понад два роки

Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ
Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ

Як пише джерело, 330 тис. чинних військовослужбовців виснажені й потребують заміни, тому в Україні планують відправити таку ж кількість мобілізованих на передову.

«Решта новобранців заміщуватиме втрати та задовольнятиме інші військові потреби залежно від ситуації на полі бою», — стверджує джерело The Financial Times.

Тим часом відомо, що втрати, які нещодавно оголосив президент України Володимир Зеленський, навряд чи відповідають дійсності. Ймовірно, вони занижені.

«Президент Володимир Зеленський минулого місяця заявив, що наразі загинула 31 тис. солдатів. Справжня кількість, швидше за все, перевищить цю цифру, причому кілька американських чиновників раніше оцінювали, що вона принаймні вдвічі перевищує цифру Зеленського», — зауважили у джерелі.

Вони також акцентували на тому, що владі потрібно діяти обережно, аби не підштовхнути боєздатних чоловіків до втечі за кордон або переховування.

«Дані щодо чоловічого населення України, оприлюднені парламентським комітетом з питань економіки, свідчать, що з 11,1 млн українських чоловіків віком від 25 до 60 років лише приблизно 3,7 млн можуть бути призвані. Інші чоловіки воюють, мають інвалідність, перебувають за кордоном або вважаються критично важливими робітниками», — пише джерело.

Схожі новини