Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Магнітні бурі на 18 — 24 березня 2024 року

За прогнозами учених Центру передбачення космічної погоди Національного агентства океанографічних та атмосферних досліджень США, третього тижня першого місяця весни поточного року космічна погода «подарує» нам не лише геомагнітні збурення, а й легку магнітну бурю

18, 22, 23 березня учені прогнозують слабкий рівень геомагнітної напруженості. Проте навіть тоді особи із підвищеною чутливістю до впливу магнітосфери можуть відчувати розла­ди рівноваги та координації рухів, підвищену дратівливість та нервозність, зниження концен­трації уваги, запаморочення та нудоту, зниження апетиту. 19 та 21 березня очікується по­мірний рівень напруження магнітосфери, що може вплинути на фізичний та емоційний стан людей. У ці дні у деяких осіб можливий вплив на репродуктивну систему, посилення болю в суглобах та м’язах, порушення сну. 20 березня слід бути готовим до виникнення на Землі слабкої геомагнітної бурі. Вона навіть може мати вплив на електронні пристрої та системи комунікації. А 24 березня астрофізики передбачають на Сонці підвищені штормові події, що призведе до погіршення настрою, депресії, втоми та слабкості.

Щоб убезпечити здоров’я і самопочуття від впливу геомагнітних перепадів, більше гуляй­те, вживайте достатньо води, стежте за своїм артеріальним тиском. Якщо ж відчуваєте не­здужання — звертайтеся до лікаря.

Схожі новини