Передплата 2024 ВЗ

Прикордонник із Буковини за $ 3 тисячі обіцяв переправити чоловіка за кордон — ДБР

  • 07.03.2024, 19:15
  • 406

У Чернівецькій області Державне бюро розслідувань затримало інспектора Держприкордонслужби, який незаконно переправляв чоловіків за кордон

Фото: САП
Фото: САП

Про це повідомили ДБР та Чернівецька спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

За даними слідства, прикордонник запропонував військовозобов'язаному чоловіку допомогу у виїзді з України. Зазначається, що правоохоронець володіє службовою інформацією про місця розташування прикордонних патрулів, тому може посприяти у «розвʼязанні питання».

Фігуранта затримали 3 березня під час одержання 115 тисяч гривень.

За ці кошти він доправив свого «клієнта» на власному авто до місця відправного пункту, надав детальні поради та чіткі вказівки щодо подальших дій під час і після перетину держкордону.

Правоохоронці вказують різні країни, куди мав незаконно виїхати чоловік. ДБР стверджує, що це Молдова, водночас прокуратура каже про Румунію.

Інспекторові оголосили підозру за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України). Йому загрожує до 9 років увʼязнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Суд обрав для нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави. Наразі вивчаються інші можливі факти нелегального переправлення чоловіків за кордон.

Схожі новини