Передплата 2024 «Добра кухня»

Магнітні бурі у перших двох декадах березня 2024 року

За прогнозами учених-астрофізиків, які передбачають космічну погоду, у цей період поточного місяця вона буде доволі різноманітною: від слабких геомгнітних збурень до значно серйозніших, таких, що можуть спричинити відчутні клопоти не лише із самопочуттям, а й зі здоров’ям

Передбачається, що до 8 березня включ­но геомагнітне поле буде відносно спокій­ним. Проте навіть у цей період особи із під­вищеною чутливістю на вплив магнітосфери можуть відчувати розлади концентрації та пам’яті, погіршення загального самопочут­тя, запаморочення та почуття нестабільності, апатію та перебувати у депресивному стані.

Але уже із 9 на 10 березня передбача­ється магнітна буря, яка може мати важли­ве значення для людей із хронічними захво­рюваннями: може викликати сильні головні болі у метеочутливих людей, погіршення зору та слуху, підвищену дратівливість та порушення емоційної рівноваги. Особли­ву увагу на своє самопочуття слід зверну­ти людям із хронічними захворюваннями, оскільки можливі їх загострення, тому важ­ливо мати при собі необхідні ліки для полег­шення стану.

11, 12, 14, 18 березня учені прогнозу­ють слабкий рівень геомагнітної напруже­ності. Проте навіть тоді особи із підвищеною чутливістю до впливу магнітосфери можуть відчувати розлади травлення, включаючи нудоту та блювання, підвищене серцебит­тя та зміни артеріального тиску, підвищену чутливість до погодних змін.

13 та 21 березня прогнозується зрос­тання геомагнітного фону до середнього рівня, що може вплинути на фізичний та емоційний стан людей. У цей період деякі особи можуть відчувати посилення болю в суглобах та м’язах, порушення сну, втрату апетиту та безпричинну втому, порушення електромагнітної чутливості та погіршення імунної функції.

Особам із хронічними захворюваннями особливо обережними рекомендується бути 15−16 березня, оскільки магнітні збу­рення можуть призвести до їх загострення. У цей період важливо стежити за самопо­чуттям та мати при собі необхідні ліки.

Щоб убезпечити здоров’я і самопочуття від впливу геомагнітних коливань, більше гуляйте, пийте достатньо води та відмовте­ся від шкідливої їжі, намагайтеся не пере­втомлюватися та уникати стресів, тримайте під рукою необхідні ліки та стежте за своїм артеріальним тиском. Якщо ж відчуваєте нездужання — звертайтеся до лікаря.

Схожі новини