Передплата 2024 «Добра кухня»

Олена Зеленська відмовилася бути на зверненні Байдена до Конгресу, — ЗМІ

  • 06.03.2024, 12:25
  • 579

Причина у тому, що її хотіли посадити поруч із вдовою Олексія Навального

Олена Зеленська. Фото Офісу президента України
Олена Зеленська. Фото Офісу президента України

Відомо, що у Білому домі планували посадити першу леді США Джилл Байден поряд з Оленою Зеленською та Юлією Навальною.

«Образ обох жінок, кожна з яких є символом опору президенту Росії Володимиру Путіну, стане потужним тлом для виступу президента Байдена на спільному засіданні конгресу», — пише джерело.

Та потенційна присутність Навальної спричинила дискомфорт у Зеленської, зокрема — через позицію покійного політика з приводу належності Криму.

Офіційний представник Білого дому сказав, що рішення Зеленської, ймовірно, було пов’язано з «конфліктами в розкладі», і скерував додаткові запитання до офісу першої леді, який не відповів на запит про коментарі.

Навальна також відмовилася бути на виступі Байдена нібито через втому.

За словами одного з американських чиновників, Білий дім, ймовірно, не поінформував Україну про те, що Навальна вирішила не приїжджати на захід.

Ще однією ймовірною причиною відмови українки видання вважає бажання президента Володимира Зеленського уникнути політизації питання надання допомоги України та небажання псувати стосунки з Республіканською партією.

Відомо, що у своєму виступі у четвер, 7 березня, президент Байден закликатиме республіканців у палаті представників прийняти фінансування України «якнайшвидше».

Схожі новини