Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Боротьба влади з Порошенком шкодить перш за все інтересам України»

  • 01.03.2024, 12:04
  • 494

Так відреагував на заяву віцепрем'єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної головний редактор «Європейської правди» Сергій Сидоренко

«Завзята і гротескна боротьба влади з Порошенком шкодить:

  1. Україні (шалено і просто зараз)
  2. самій владі (стратегічно, але шкода вже відчутна)

Порошенку, до слова — практично ні. Рейтинги це підтверджують.

Був вже один діяч, який так само боровся з опоненткою. І опонентка ніби й заслуговувала на докори. Але є нюанс", — написав журналіст.

Виконавчий директор Інституту трансформації Північної Євразії Володимир Горбач зауважує, що владі варто усунути недоліки, про які їм відверто заявили європейські партнери, а не поширювати заяви, написані «чорнушними» політтехнологами.

«Насправді саме цю «заяву» пані Стефанішиної (написану чорнушними політтехнологами Офісу президента) варто вважати «проявом найвищого цинізму».

«Вважаю, проявом найвищого цинізму звернення до єврокомісара з питань розширення, фактично, із закликом зупинити подальший рух України переговорним процесом через особисті інтереси», — заявила Стефанішина. По-перше, не через особисті інтереси, а через суспільні. Бо свавільні рішення Кабінету міністрів і спікера ВРУ стосуються не однієї людини, а усього депутатського корпусу. А отже, порушують не лише їхні особисті права, а ще й суперечать інтересам виборців, які їх обрали як своїх представників. По-друге, не «зупинити подальший рух України переговорним процесом», а навпаки, усунути причини для такої затримки й виправити помилкові рішення влади, у тому числі й постанову уряду, членом якого є пані Стефанішина", — пише Горбач.

«По-третє, кому як не їй, віцепрем'єрці з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, знати, що існуюча в Україні практика переслідування опозиції і усіх неугодних владі осіб аж ніяк не сумісна з членством у ЄС. Звинувачувати людей у тому, що вони звертаються в ЄС за захистом демократії і європейських цінностей в Україні, це усе одно що звинувачувати осіб, які шукають справедливості у Європейському суді з прав людини», — зауважує експерт.

Раніше Європейський парламент у своїй резолюції на підтримку України окремим пунктом пояснив українській владі - обмеження закордонних поїздок для депутатів Верховної Ради неприпустимі.

Схожі новини