Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Під час пресконференції журі Берлінале у Оксани Забужко спрацював додаток повітряної тривоги

  • 16.02.2024, 16:15
  • 614

У четвер, 15 лютого, стартував Берлінський фестиваль. Зранку у його межах відбулась пресконференція, на якій була присутня ще й членкиня журі Оксана Забужко

Оксана Забужко. Фото: uainfo.org
Оксана Забужко. Фото: uainfo.org

Про це повідомляє Deutsche Welle.

«У конференцзалі раптово заявив пронизливий сигнал повітряної тривоги.

Журналісти та члени журі здригнулися, а Забужко схопила мобільний телефон, що лежав перед нею, і відключила в ньому звук.

«Вибачте, — сказала вона. — Це спрацював додаток, який сповіщає про ракетні атаки в Україні. Це звучить у нас у країні щодня», — пише кореспондент видання, який був присутній в залі.

Крім української письменниці Оксани Забужко, до складу Міжнародного журі увійшли режисерка, лауреатка Берлінале 1997 і членкиня міжнародного журі 1996 року Енн Хуей (Гонгконг, Китай), іспанський кінорежисер і продюсер Альберт Серра, італійська акторка і режисерка Джасмін Трінка, режисер і актор Бреді Корбет (США) і німецький режисер, володар Срібного Ведмедя за найкращу режисуру 2012 року і Срібного ведмедя Гран-прі журі 2023 року Крістіан Петцольд.

Очолила журі кенійсько-мексиканська акторка театру та кіно, лауреатка премії Оскар 2014 за Найкращу жіночу роль другого плану у фільмі 12 років рабства Люпіта Ніонго.

Журі визначатиме лауреатів Золотого та Срібного ведмедів Берлінале 2024, яких оголосять під час церемонії нагородження в Berlinale Palast 24 лютого.

Схожі новини