Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Львові «таємні пасажири» зафіксували близько 130 порушень у міському громадському транспорті

  • 14.02.2024, 15:30
  • 538

У міських автобусах вже майже три тижні працюють «таємні пасажири», які задокументували близько 130 порушень, здійснених водіями. Через відсутність оплати чи валідації проїзду працівники служби контролю виписали близько 3 тис. штрафів. Ще 60 постанов за незареєстрований проїзд винесли представники поліції

Фото: ЛМР
Фото: ЛМР

«Таємні пасажири» — це працівники відділу контролю ЛКП «Львівавтодор», одягнені в цивільний одяг. Їхнє завдання — фіксувати порушення з боку водіїв чи пасажирів. Як повідомили в ЛКП «Львівавтодор», найпоширенішими порушеннями залишаються невидача паперових квитків з QR-кодом при готівковій оплаті або ж повторна видача старих недійсних квитків.

У комунальному підприємстві нагадують пасажирам: при оплаті готівкою слід вимагати квитки у водіїв та перевіряти актуальні час та дату друку квитка. Адже це підтвердження оплати за проїзд при контролі. Серед інших порушень — розмови по телефону під час руху та куріння в салоні, що негативно впливає на комфорт і безпеку перевезення пасажирів у громадському транспорті.

У ЛКП «Львівавтодор» наголошують: «таємні пасажири» не просто фіксують порушення водіїв, вся зібрана інформація передається для реагування спершу перевізникам для проведення відповідної роботи з водіями. А також — в управління транспорту і в департамент міської мобільності та вуличної інфраструктури — для забезпечення контролю за усуненням зловживань. А у випадку, якщо водії не видають паперових квитків, викликають представників поліції. За таке порушення правоохоронці складають на водіїв протокол за ст. 51 КУпАП.

Якщо ж «таємні пасажири» виявляють пасажирів, які не оплачують проїзд, то для накладення штрафу викликають контролерів у спецформі. До слова, за 2 місяці дії безготівкової оплати проїзду у всьому громадському транспорті Львова, контролери здійснили перевірку реєстрації поїздок понад 497 тис. пасажирів.

Схожі новини