Передплата 2024 ВЗ

Партія броньованих евакуаційних машин Land Rover для ЗСУ

  • 03.02.2024, 16:32
  • 486

Петро Порошенко у Великій Британії купив партію броньованих евакуаційних машин для ЗСУ. Після технічного обслуговування, відновлення і заміни зношених деталей та запчастин ці автівки відправлять на фронт

Фото "ЄС"
Фото "ЄС"

«Вдалося викупити сім броньованих евакуаційних автомобілів Land Rover, які будуть рятувати життя. Ми робимо сервісне обслуговування, замінюємо бронескло, тут будемо замінювати двигун, стартер, коробку», — показує Порошенко.

«Всього їх зараз сім, і в бригади вони будуть передаватись так, як ми передаємо вантажівки. Щоб ми не допустили жодного ризику воїнів під час евакуації», — зазначає Петро Порошенко.

«Ми також розглядаємо бронетехніку. Але цю вже купила дружня до нас волонтерська структура. Кільком структурам ми допомогли в проєкті 50 на 50. Вони зібрали гроші, ми подвоюємо — так, як вже є дуже позитивний досвід співпраці зі «Справою громад», — говорить пʼятий президент.

«Наша робота в Британії продовжується. Зараз їдемо на переговори по закупівлі комплектуючих під FPV дрони», — говорить Петро Порошенко.
Раніше Порошенко у Манчестері також повідомив про закупівлю нової партії з 54 вантажівок DAF Leyland. У бригади ЗСУ вже передали понад дві сотні таких машин. Це повнопривідні п’ятитонні дизельні вантажівки, які можуть оснащуватись лебідкою і перевозити все, що потрібно для фронту: боєкомплект, харчі, воду і пальне в бочках.

Автомобілі також можуть обладнуватись кранами для завантажування великокаліберних боєприпасів. Машинам перед відправкою у війська роблять повне техобслуговування. Як показала практика, вони добре працюють на фронті. На їхній базі також виготовляють пересувні авторемонтні майстерні, пункти управління БПЛА «Poseidon» та платформи для зенітних установок-антишахедів.

Схожі новини