Передплата 2024 «Добра кухня»

Жительці Борислава, яка 8 років бореться з онкологією, допомогли в онкоцентрі

  • 30.01.2024, 12:30
  • 580

У Львівському онкологічному регіональному лікувально-діагностичному центрі допомогли жінці. Вона вже вісім років живе з четвертою стадією раку

Фото: Львівський онкологічному регіональний лікувально-діагностичний центр
Фото: Львівський онкологічному регіональний лікувально-діагностичний центр

Про це повідомила пресслужба лікарні.

Спочатку жінка болі під лопаткою і їй призначили лікування. Проте згодом стан погіршувався і її скерували до Львівського онкологічного регіонального лікувально-діагностичного центру. Де після обстеження і виявили онкологічне захворювання легень у четвертій стадії з метастазами в легені, плевру та кістки.

«Пацієнтка мала сильний больовий синдром, приймала наркотичні препарати для знеболення, і ми запропонували їй участь у клінічному дослідженні. Вона погодилась, і ми розпочали боротьбу за її життя. Особливості такого лікування в тому, що пані Ганна отримувала 6 циклів хімієтерапії в поєднанні з новим на той час препаратом імунотерапії, який ще не був зареєстрований, лише проходив клінічні дослідження», — вказала лікарка-онколог хімієтерапевтичного відділення Львівського онкоцентру Іванна Дуда.

Також вона додала, що між хіміотерапією та імунотерапією є суттєва різниця.

«Ракові клітини настільки маскуються, що наш організм не розпізнає їх і тому не бореться з ними. Імунотерапія, так би мовити, знімає камуфляж з ракових клітин, організм бачить, що вони чужі, і починає боротися з раковими клітинами. Так імунна система не дає прогресувати хворобі», — пояснила лікарка.

Лікування імунотерпією подіяло і жінці одразу ставало краще, а хвороба перестала прогресувати. Наразі Ганна продовжує безкоштовно проходити її тричі в тиждень.

Схожі новини