Передплата 2024 ВЗ

СБУ повідомила про підозру пособнику ФСБ Олександру Свистунову, одному з організаторів ракетного удару по Яворівському полігону

  • 26.01.2024, 16:00
  • 2 119

Служба безпеки України викрила російського пособника, який допоміг ФСБ завербувати коригувальника ударів по Яворівському полігону

Фото: СБУ
Фото: СБУ

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Пособником рф виявився Олександр Свистунов — уродженець Львова та екслідер партії «русский блок», яка існувала в Україні до 2014 року. За даними слідства, у березні 2022 року він допоміг ФСБ рф завербувати агента, який скоригував повітряну атаку росіян по Яворівському полігону.

Служба безпеки затримала цього коригувальника у Львові у червні 2022 року. Ним виявився місцевий житель, колишній співробітник радянського КДБ, з яким Свистунов познайомився ще під час свого проживання в місті.

Сам ексочільник «русского блоку» Свистунов, за даними СБУ, переїхав до Криму ще у 2013 році й досі там переховується.

«Перебуваючи там, зловмисник вихваляє режим путіна та воєнні злочини загарбників проти цивільного населення України. Фігурант є частим гостем в ефірах окупаційного „інформагентства“ News Front, яке рашисти створили в Криму для поширення ворожої пропаганди», — йдеться в заяві української спецслужби.

Свистунову оголосили підозру за двома статтями:

ч. 1 ст. 111−2 (пособництво державі-агресору);

ч. 2 та ч. 3 ст. 436−2 (виправдовування збройної агресії рф проти України та глорифікація її учасників).

Наразі тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності за злочини проти України.

Схожі новини