Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Біля станції «Академіка Вернадського» триває пташиний бебі-бум

  • 21.01.2024, 19:45
  • 1 739

Українські біологи під час обстеження островів Скуа, Блек та Шелтер виявили малюків південнополярних поморників

Фото: скрін-шот з відео
Фото: скрін-шот з відео

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє Національний антарктичний науковий центр.

«Пташиний бебі-бум в районі «Вернадського» триває. Днями під час обстеження сусідніх островів українські біологи виявили малюків південнополярних поморників.

Подивіться на цих пухнастиків — вони такі крихітні й незграбні, але уважно спостерігають за світом намистинками чорних очей", — розповідають у центрі.

Загалом на островах Скуа, Блек та Шелтер полярники нарахували близько двох десятків гнізд згаданих птахів. У більшості з них уже було по двоє дитинчат, а в якихось — по одному, а друге от-от мало з’явитися.

«Південнополярні поморники — одні з головних пернатих хижаків Антарктики. Вони полюють на яйця та малечу пінгвінів та інших птахів, а ще відбирають їжу в синьооких бакланів та пінгвінів, коли ті повертаються до гнізд з повними волами харчів з океану.

Прилітають в наш район пізньою антарктичною весною на шлюбний сезон. Можуть гніздувати як колоніями, так і окремими парами. Відкладають 1−2 яйця, з яких десь за місяць вилуплюються пташенята", — повідомляють науковці.

Малюків спочатку по черзі годують батьки, а вже після зміни пуху на пір'я вони почнуть літати і самостійно харчуватися. Це відбувається приблизно за два місяці після народження.

Схожі новини