Передплата 2024 «Добрий господар»

В Антарктиді знайшли невідомі раніше колонії імператорських пінгвінів (ФОТО)

  • 24.01.2024, 18:55
  • 1 015

В Антарктиді за допомогою супутникових знімків виявили чотири невідомі раніше колонії імператорських пінгвінів

Фото Британської антарктичної служби
Фото Британської антарктичної служби

Чотири новознайденні колонії, ймовірно, існували багато років, але вчені раніше їх не бачили. Це переважно невеликі колонії, у кожній з яких — менше тисячі гніздових пар.

Наразі вченим відомо про 66 колоній імператорських пінгвінів, у яких менше ніж 300 тисяч пар пінгвінів. Науковці досліджують їх, щоб зрозуміти, куди вони рухатимуться далі.

Незрозуміло, чи може якась із нещодавно виявлених колоній бути групою, що відʼєдналася від інших більших колоній.

Так припустив Даніель Зіттербарт, дослідник пінгвінів з Океанографічного інституту Вудс-Хоул, який не брав участі в дослідженні.

«Але зрозуміло, що місця розмноження змінюються, і потепління у світі означає, що більше «пінгвінів будуть рухатися», — зазначив він.

Імператорські пінгвіни, які є «під загрозою зникнення» — найбільші пінгвіни у світі. Вони вирощують своїх пташенят взимку в Антарктиді на ділянках морського льоду. Та, якщо крига скресне до того, як пташенята зможуть переміщатися, більшість з них загинуть.

Дослідник Британської антарктичної служби Пітер Фретвелл зазначив, що одна колонія пінгвінів біля затоки Галлі, ймовірно, перейшла приблизно на 30 кілометрів на схід. Нестабільні погодні умови, починаючи з 2016 року, зробили їхнє старе місце проживання небезпечним

«Імператорські пінгвіни вирішили знайти більш стійкий морський лід», — додав він.

Схожі новини