Передплата 2024 ВЗ

«Винні і ті, що крали кульки, і ті, що їх купували «з рук»

Майстриня Галина Ковальська розпові­ла для «ВЗ» деталі розслідування крадіжки кульок з живої ялинки, яку занесли до Книги рекордів України

Фото Жовківської громади
Фото Жовківської громади

Поліція Жовкви досі не розшукала зловмисників, що поцупили з головної міської ялинки іграшки ручної роботи в патріотичному стилі, які виготовила місцева майстриня Галина Ковальська. Ці іграшки увійшли до Книги рекордів України, а за кілька днів невідомі вкрали кілька кульок. За фактом крадіж­ки кульок порушено кримі­нальну справу, а місце по­руч з ялинкою охороняють поліціянти. Тривалий час правоохоронці перевіряли усі вуличні камери спостереження, які встановлені довкола ялинки. Але марно…

Як розповіла для «ВЗ» майстриня-вишивальниця Галина Ковальська, одна знайома з Жовкви розповіла їй закулісні деталі крадіжки. Винуватці — жовківські алкозалежні, які продали кульки ручної роботи у Львові. Вартість однієї кульки — тисяча гривень.

«Винні і ті, що крали кульки, і ті, що їх купували „з рук“, — емоційно висловилася пані Галина. — Покупці не могли не знати, що ці кульки — з Книги рекордів, бо вони великі та нестандартні. Вклала в ці кульки душу, працювала над ними тривалий час. Вже не маю надії, що поліція розшукає крадіїв. Я була готова заплатити кошти за будь-яку інформацію, аби лише знайти ялинкові прикраси ручної роботи».

Галина Ковальська виготовила на ялинку 15 нових кульок, які повісила замість вкрадених.

Нагадаємо, у грудні жовківська майстриня Галина Ковальська встановила рекорд України: виготовила 150 авторських прикрас у патріотичному стилі для лісової красуні, яка росте в центрі містечка. На створення вишитих новорічних прикрас майстриня витратила 100 тисяч гривень — місячну фронтову зарплату свого чоловіка.

Схожі новини