Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Сміливість бути: конкурс авторських лекцій з фінансової грамотності від «Фундації Кредо»

  • 22.12.2023, 16:10
  • 642

«Фундація Кредо», корпоративний благодійний фонд Кредобанку, завершив черговий етап освітнього проєкту із заохочення шкільного підприємництва та розвитку фінансової грамотності старшокласників Львова «Сміливість бути» -- конкурс авторських лекцій з фінансової грамотності для старшокласників серед вчителів львівських шкіл

Головною метою лекцій, підготовлених у рамках конкурсу, було надання молоді необхідних для ефективного управління особистими фінансами знань і навичок. Конкурс тривав до 15 грудня, а 21 грудня відбулася їх фінальна презентація. У конкурсі взяли участь 11 команд з 22-х вчителів львівських шкіл та волонтерів — працівників Кредобанку, які підготували нестандартні лекції на тему грошей та валюти, інвестиційних інструментів, банківських сервісів та послуг, платіжних систем та послуг страхування. Переможці конкурсу були нагороджені цінними подарунками від «Фундації Кредо».

У рамках ініціативи «Сміливість бути» вже відбулася низка заходів для вчителів та учнів шкіл Львова, серед яких — семінари для вчителів та зустрічі з успішними підприємцями для учнів. Загалом відбулося 5 семінарів та 22 зустрічі в школах. Станом на грудень проектом охоплено 24 школи та 1800 учнів старших класів міста Львова.

Проєкт «Сміливість бути» для учнів старших класів Львова — це наш перший крок із промоції вільного підприємництва, яке є рушієм економіки у будь-якій цивілізованій країні світу і надзвичайно потрібне для розвитку економіки України. Перші результати ініціативи свідчать про цікавість до фінансової грамотності як учнів, так і вчителів. Ми вже провели цифрове навчання та зустрічі з представниками бізнесу для вчителів та школярів. На черзі - конкурс бізнес-ідей учнівського підприємництва, головними призами якого є поїздка до Варшави та гранти на реалізацію підприємницьких проектів", — говорить голова БО «Благодійний фонд «Фундація Кредо» Соломія Говоруха.

Проект «Сміливість бути» реалізується БО «Благодійний фонд «Фундація Кредо» спільно з Центром професійного розвитку педагогічних працівників Львова. Його мета — заохотити учнів старших класів до підприємництва через поєднання цікавої теорії з динамічною практикою. Проект триває із жовтня 2023 року до березня 2024 року.

Довідка:

Кредобанк заснований у Львові у 1990 році, віднесений Національним банком України до системно важливих банків України та входить до фінансової групи PKO Bank Polski — найбільшої фінансової інституції Польщі та однієї з найбільших фінансових груп Центрально-Східної Європи. Домінуючий підрозділ групи — найбільший банк Польщі PKO Bank Polski зі 100-літньою історією, один з найстійкіших банків Європи за результатами стрес-тестів Європейської адміністрації банківського нагляду (липень 2021 р.).

Кредобанк пропонує повний спектр послуг для роздрібних клієнтів, підприємств малого, середнього та великого бізнесу України. Банк активно кредитує малий, середній та великий бізнес, пропонуючи низку спеціальних програм та грантів у межах співпраці з ЄБРР та Європейською комісією, а також бере активну участь в державних програмах підтримки українського бізнесу. Банк має кредитний рейтинг за національною шкалою на найвищому рівні uaAAA зі стабільним прогнозом та короткостроковий кредитний рейтинг банку на найвищому рівні uaK1 від агентств «Стандарт-Рейтинг» та «Експерт-Рейтинг».

Пресслужба АТ «Кредобанк»

Схожі новини