Передплата 2024 «Добра кухня»

На Львівщині покарали тюрмою росіянина, який в «Однокласниках» публічно виправдовував злочинні дії армії рф

  • 23.11.2023, 13:15
  • 832

На Львівщині росіянин, який через Інтернет поширював заклики до порушення територіальної цілісності та недоторканості України, отримав вирок у вигляді позбавлення волі на понад 5 років

Фото: СБУ
Фото: СБУ

Про це повідомили в СБУ.

росіянин тривалий час проживав на Львівщині і під час повномасштабного вторгнення почав активно поширювати пропагандистські наративи кремля та підтримувати країну-агресора. В забороненій соцмережі «Однокласники» чоловік публічно виправдовував злочинні дії армії рф та закликав до змін меж територій України. Пропагандист поширював наративи ворога, зокрема, що «Маріуполь — російське місто, а в Україні героями стали бандити та нацисти».

Водночас росіянин постив дискримінаційні матеріали, які принижують честь та гідність українців та щодо різних національних меншин, які проживають в Україні. На підставі зібраних доказів суд призначив фігуранту 5 років і 3 місяці позбавлення волі.

Пропагандист відбуватиме покарання згідно:

  • ч.1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
  • ч.2, ч.3 ст. 436−2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників);
  • ч.1 ст. 161 (умисні дії спрямовані на розпалювання расової, національної, регіональної ворожнечі, на приниження національної честі та гідності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України.

Схожі новини