Передплата 2024 ВЗ

З 1 листопада проїзд у приміських маршрутках подорожчає на 5 гривень

А у міжміських — на 10 відсотків

Початок листопада вдарить по гаманцях тих, хто регулярно їздить у справах приміськими та міжміськими маршрутками Львівщини. Зокрема, маршрутки № 133, які їздять по Львову до Солонки та Ковирів, стануть дорожчими на 5 гривень. Автобуси, які сполучають обласний центр з районами, — на 10 відсотків.

Як розповів для «ВЗ» на­чальник управління тран­спорту та зв’язку Львівської ОВА Степан Рудницький, оскільки з 2015 р. змінилося законодавство, обласні пере­візники мають право самостій­но підвищувати тарифи, але повідомляти про це у Львів­ську ОВА. Каже, частину влас­ників приміських та міжміських маршрутів уже повідомили про новий прайс на проїзд.

«У маршрутці № 133 про­їзд Львів-Ковирі з листопа­да коштуватиме 25 гривень. До Солонки — подорожчання з 18 на 23 гривні, — каже чинов­ник ЛОВА. — Найпопулярніша зупинка — „Ашан“: до Ковирів було 18, а стане 20, до Солон­ки з 15 стане 18. Перевізни­ки пояснюють подорожчання тим, що відбувся ріст вартості пального, а також передбачено підвищення зарплати водіям. Пальне подорожчало швидше. Оскільки перевізники користу­ються гуртовими поставками, то підвищення цін на заправці не означає підвищення для пе­ревізників. З часом, коли запа­си дешевшого пального вичер­пуються, підвищують тарифи».

Степан Рудницький пообі­цяв провести моніторинг та­рифів, чи, бува, перевізники не закладають в амортизацію власну безгосподарність… «Якщо у певних перевізників тариф буде зашкалювати, ске­руємо звернення до Антимо­нопольного комітету», — каже Степан Рудницький.

Тим часом, начальник управ­ління транспорту Львівської міської ради Орест Олеськів потішив львів'ян: тарифи на про­їзд у маршрутках залишаються незмінними — 15 гривень.

Схожі новини