Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Влада монобільшості - це велике зло для України»

  • 26.10.2023, 16:06
  • 801

Впродовж української історії Верховна Рада була місцем найбільших дискусій, і це було на користь розвитку країни. А нинішня монобільшість — це велике зло, яке не можна більше допускати у власній політичній історії

Вікторія Сюмар
Вікторія Сюмар

Про це сказала народна депутатка з фракції «Європейська Солідарність» Вікторія Сюмар в ефірі «5 каналу», коментуючи питання щодо обмеження доступу журналістів до парламенту.

«Тому що це подобається, тепла ванна, так зручніше для діючої влади, для монокоаліції. Кажуть, що влада розбещує, абсолютна влада розбещує абсолютно», — сказала депутатка.

«Це та ситуація, коли монобільшості вперше в українській історії ні з ким не треба було домовлятися в парламенті, можна було ухвалювати будь — які рішення, але ще при цьому захотілося, щоб ніхто там не знімав, хто пише СМС, щоб ніхто не заважав. Голосування за принципові речі, наприклад, забрати ПДФО військових з громад, щоб це голосувалося разом з ОПЗЖ і тільки цими голосами був шанс витягнути», — зауважила депутатка.

«Тобто це небажання звітувати перед суспільством призводить до того, що так комфортніше, зручніше», — додала вона.

Щодо ноу-неймів з фракції Зеленського у парламенті Сюмар сказала: «Я їх теж не знаю, тому що ці люди не виступають в переважній більшості, вони не презентують законопроєкти. Там є декілька людей, які можуть говорити від імені комітетів, а більшість питань йде без обговорення, доповідач навіть не доповідає, від комітету ніхто не виступає, два „за“, два „проти“ як регламент вимагає - і все. Хтось там вийшов, сказав чергову фразу», — сказала депутатка.

«Насправді я розумію суспільство, яке каже, що не довіряє парламенту станом на зараз. Бо це вже не місце для дискусій. Якщо впродовж української історії це було місце найбільших українських дискусій, і я впевнена, що це було на користь і на розвиток країни. Зараз монобільшість з моєї точки зору є великим злом, яке ми не маємо допустити у власній політичній історії», — вважає Сюмар.

«Люди побачили, до чого це призводить, до можливості монополізації всього, монополізації кожного комітету, до монополізації фактично висвітлення цієї роботи», — додала вона.

Схожі новини