Передплата 2024 «Добрий господар»

БЕБ викрило «схему» ресторанного холдингу у Львові, співробітники якого отримували зарплату в конвертах

  • 18.10.2023, 09:20
  • 991

У Львові викрили схему ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах. Йдеться про холдинг FESTrepublik, до складу якого входять 60 ресторанів й торгових точок

Фото: БЕБ
Фото: БЕБ

Про це повідомляє Бюро економічної безпеки.

Там кажуть, що співробітники бюро встановили, що близько 2000 співробітників закладів, які входять до холдингу, отримують зарплату двома частинами: одна — офіційна, мінімальна зі сплатою всіх обов’язкових платежів, а інша — неофіційна.

Для виплати неофіційної частини співробітники під час приймання на роботу оформлювали дублікат картки для виплат заробітної плати, який передавали до відділу кадрів, додали у БЕБ.

«Надалі, використовуючи цей дублікат, представник головного офісу холдингу зараховував другу частину заробітної плати кожному співробітнику, зазначаючи у призначенні платежу „власне поповнення рахунку“», — йдеться у повідомленні.

У БЕБ заявили, що в такий спосіб компанія ухилялась від сплати військового збору та Єдиного соціального внеску. Це завдало, попередньо, понад 50 млн збитків держбюджету.

Також у бюро зазначили про обшуки в головному офісі холдингу у Львові. А втім, компанію не назвали. Водночас 17 жовтня ЗМІ писали про обшуки у львівському офісі холдингу! FEST.

Так, співвласник компанії Юрій Назарук у Facebook написав:

«Маємо сьогодні на FESTrepublic класичні маски-шоу. В шоломах з автоматами, броніках- все як на фронт відправляли. Центральний арарат БЕБ, кажуть залучили працівників СБУ на силову підтримку — під час війни, штурмувати офіс підприємства. Спеціальна опергрупа приїхала зі столиці. Ну ми тепер гордо в тій ж компанії шо й Нова Пошта, Rozetka та інші достойні люди. Які вже попереджали, шо нічого на жаль не змінилось. Ворогів знайдено. Тепер купу часу будемо займатись не донатами, війною — а бебом. Мені видається, шо одна з причин чого на нас напали, як країну. Бо ми були слабі. Перш за все економічно. Але на жаль до сих пір — ми залишаємось бізнесово невільницькою країною. Доки держава зі зброєю штурмує підприємців, а не захищає їх — ми залишаємось країною не для цивілізованих інвесторів», — йдеться у повідомленні.

Довідка

ТзОВ «Холдинг емоцій „!Фест“» зареєстроване у Львові на пл. Ринок, 14. Її засновниками є львівські підприємці Андрій Худо, Юрій Назарук та Дмитро Герасімов. Основний вид діяльності холдингу, згідно з КВЕД, − діяльність ресторанів, надання послуг мобільного харчування. Додаткові види діяльності - виробництво какао і шоколаду, діяльність посередників у торгівлі продуктами харчування і товарами широкого асортименту, діяльність туристичних операторів, надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна тощо.

Схожі новини