Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Після листа G7 жоден законопроєкт про БЕБ не відповідав умовам

  • 04.03.2024, 17:30
  • 398

Міністр юстиції Денис Малюська заявив, що лише урядовий варіант закону про перезавантаження Бюро економічної безпеки (який широко критикували) відповідав вимогам міжнародних партнерів до появи листа від країн G7. Після цього — жоден законопроєкт не відповідає вимогам

Фото: РБК-Україна
Фото: РБК-Україна

Про це він сказав в інтерв'ю «РБК-Україна».

Малюська повторив, що «працює з текстом, який контролює», тому просував урядовий законопроєкт, а не альтернативні варіанти, які подали народні депутати.

Він заявив, що урядовий законопроєкт, який широко розкритикували депутати та активісти, єдиний відповідав вимогам міжнародних партнерів щодо запровадження контрактів у БЕБ.

«Це була одна з умов меморандуму з МВФ. У депутатському законопроєкті цього не було, це було в урядовому. З погляду міжнародного фінансування, до листа G7 єдине, що відповідало і що відкривало нам джерело для фінансування, — це урядовий законопроєкт. Після появи листа G7 з’явились нові умови, яких не було до цього часу. І тепер ми отримали ситуацію, коли жоден законопроєкт не відповідає вимогам наших партнерів (якщо лист G7 вважати також вимогами партнерів)», — сказав Малюська.

Схожі новини