Передплата 2024 ВЗ

Львів та область отримають 1170 доз вакцини Pfizer

Начальниця управління охорони здоров’я Львівської міської ради Марта Матюшко розповіла «ВЗ», чи є у Львові ажіотаж з вакцинацією

Медична система Львова готова до сценарію, коли коронавірус може перейти в стадію пандемії. Сьогодні на стаціонарному лікуванні у медзакладах Львова (Першому та Другому ТМО) перебувають одинадцять осіб. На амбулаторному лікуванні за останній тиждень з діагнозом коронавірусу перебуває орієнтовно 80 осіб.

На фоні зростання захворювання, без сумніву, постало питання вакцинування.

Ажіотажу щодо вакцинування від коронавірусу у Львові наразі немає. Зараз в Україні та Львові доступна лише один вид вакцини — Pfizer. Останні чотири дози вакцини Pfizer, які були на залишку використано цими днями. У Львові доступні лише сто доз дитячої вакцини. А днями до Львова та області з профільного міністерства надійде 1170 доз вакцини Pfizer. Цю вакцину уже розморожують у Києві на центральному складі. Наразі невідомо скільки доз отримають заклади вакцинації Львова.

Про це повідомила у коментарі для «ВЗ» начальниця управління охорони здоров’я Львівської міської ради Марта Матюшко.

«Зараз у Львові почала зростати захворюваність на COVID-19 — орієнтовано у два з половиною рази, — каже Марта Матюшко. — У Першому та Другому ТМО кажуть, що вірус корони не є таким агресивним, як це було раніше, а перебіг захворювання спокійний. Люди похилого віку декілька днів перебувають на стаціонарі і дякувати Богу йдуть своїми ногами додому. У липні пандемія була скасована. Тож щоденний збір статистики по хворих відмінили. З 27 вересня у Львові відновлюють традицію щоденного моніторингу та статистики ситуації щодо коронавірусу. Перший чіткий статистичний зріз по захворюваності буде 29 вересня».

За словами Марти Матюшко, умови вакцинації незмінні — безкоштовно в усіх поліклініках та стаціонарних центрах вакцинації. Наразі збирають запити від поліклінік міста щодо кількості необхідних доз вакцини.

Схожі новини