Передплата 2024 «Добрий господар»

«Для перемоги нам потрібна єдність всього демократичного світу»

  • 23.09.2023, 10:57
  • 485

У київському офісі партії «Європейська Солідарність» побували європейські друзі України. Депутати Європарламенту Андріус Кубіліус, Юозас Олекас та депутат Сенату Бельгії Марк Демесмакер з великою зацікавленістю оглянули техніку, яку волонтери ГО «Справа Громад» разом з Петром Порошенком виготовляють і передають військовим

Петро Порошенко показує чергову партію техніки, яку вже готують до наступної поїздки на східний фронт.

«Те, що для нас вже певною мірою буденність, для депутатів з Європарламенту — щось нове. Від автомайстерні до буржуйки, від маскувальної сітки до гіганта Фодена», — зауважує п’ятий президент.

Європейські депутати пояснюють: приїхали в Україну не лише як політики, а й як волонтери. Кажуть: досвід «Справи Громад» і «Євросолідарності» вражає.

«Ми шукаємо можливість виробляти пральні і душові на колесах для громад Херсонської області. Вони постраждали дуже сильно після підриву Каховської дамби, і вирішили, що ми, як литовські депутати, разом із волонтерами з Литви та України можемо організувати максимально ефективну гуманітарну підтримку для цієї громади. Перше, що ми плануємо зробити, і наразі йдуть підготовчі роботи, це душ на колесах, який купили, здається, у Польщі. Але оскільки ви тут робите чудову роботу, виробляючи подібні речі, наприклад, душ і пральню на колесах, бачимо хорошу можливість мати синергію, щоб надати жителям більше допомоги», — говорить Кубіліус.

Депутат з Бельгії Марк Демесмакер додає: «Приємно бачити, що бельгійські DAFи тут оживають, повністю відремонтовані та готові служити українській армії».

«Для мене велика честь представляти Литву в Україні - Україні, яка для нас є не лише одним з найважливіших партнерів, але й найкращим, найближчим другом. Литва була, є і завжди буде з вами у вашій — що означає і у нашій боротьбі проти цих проклятих рашистів. У Литві це розуміють і підтримують усі - як керівники, політики нашої держави, так і звичайні люди. Тому ми з вами разом до перемоги», — говорить Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Вальдемарас Сарапінас.

«Андріус Кубіліус, Юозас Олекас та Марк Демесмакер — наші незмінні друзі, які підтримують Україну у боротьбі з російською агресією. І сьогодні в нашому офісі ми обговорювали можливості для реалізації волонтерської підтримки та проектів соціально-гуманітарної допомоги регіонам України, які постраждали від війни», — розповів Порошенко.

Він також повідомив: під час зустрічі «звірили годинники» щодо позитивних висновків Єврокомісії з приводу прогресу України у виконанні визначених критеріїв та рішення Європейської Ради із започаткування переговорів про вступ України до ЄС у грудні 2023 року.
«Щиро вдячний нашим європейським друзям за підтримку. Для перемоги нам потрібна єдність всього демократичного світу», — резюмує Порошенко.

Схожі новини