Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Студенти Львівського медуніверситету вчитимуться ідентифікувати тіла за ДНК

  • 14.09.2023, 14:30
  • 421

Між Міжнародною комісією з питань зниклих безвісти, Львівським національним медичним університетом ім. Данила Галицького та КЗ ЛОР «Львівське обласне бюро судово-медичної експертизи» було підписано тристоронню угоду про співпрацю

ДНК. Фото: умовне
ДНК. Фото: умовне

Про це повідомляє відділ комунікації та промоції Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького.

Фахівці Міжнародної комісії з питань зниклих безвісти навчатимуть студентів теорії та практики. Йдеться про роботу у процесі розпізнавання тіл та збору ДНК-матеріалів.

Теоретичні заняття відбуватимуться на базі кафедри судової медицини університету. Львівське обласне бюро судово-медичної експертизи стане основним місцем для проведення практичних занять. До цього процесу активно залучатимуть закордонних фахівців. Після таких навчань найкращі студенти матимуть змогу пройти безкоштовне стажування за кордоном.

«З Україною ми почали співпрацювати з 2014 року. Ми займаємося процесом відбору, обробки біологічного матеріалу, надаємо технічну допомогу урядам у розшуку зниклих безвісти та їх ідентифікації. Після повномасштабного вторгнення Росії, в Україні були знайдені масові поховання людей, багато з них досі не ідентифіковані, десятки чи навіть сотні тисяч людей — зникли безвісти. З квітня ми надаємо суттєву допомогу в процесі розкопок місць, що становлять інтерес для судово-медичної експертизи, ідентифікації зниклих безвісти та підтримки членів їхніх сімей», — розповів директор програми Міжнародної комісії з питань зниклих безвісти в Європі Метью Холлідей.

Схожі новини