Передплата 2024 «Добра кухня»

Слідчі наразі не встановили, кому належать знайдені на Сихові запчастини до літаків

Як дізналась журналістка «ВЗ» з компетентних джерел у правоохоронних органах, з жодного авіаційного заводу в Україні не зникали авіазапчастини (не були на балансі цих підприємств). Отже, кому вони належать слідчим наразі не вдалося встановити

Нагадаємо, наприкінці минулого року на Сихові правоохоронці знайшли комплектуючі запчастини до військової авіатехніки, зокрема, літаків МІГ. Загальна їх кількість — 32,5 тисячі. Вартість таких запчастин — понад 250 млн грн.

Слідчі провели обшуки за місцем проживання особи, причетної до вчинення кримінального правопорушення в іншій області, де також виявлено аналогічні запчастини, технічну документацію, телефони та інші речові докази у справі. Як дізналась журналістка «ВЗ», за два дні до обшуку у фігуранта цієї справи померла дружина. Чоловік повідомив, що про ці запчастини він нічого не знає, цим питанням займалась дружина.

Слідчі припускають, ймовірно, свого часу ці запчастини були списані. Можливо, до України їх привезли з росії, і тут збиралися зробити на них нові документи, та знову продати на авіаційні заводи. В Україні також був період, коли масово списували військове обладнання та техніку, зокрема, тоді, коли на посаді міністра оборони України був Дмитро Саламатін. До речі, Саламатін у 2013 році втік з України і переховується. У 2020 році йому було оголошено підозру у державній зраді.

В управлінні стратегічних розслідувань у Львівській області ДСР Нацполіції України журналістці «ВЗ» повідомили, досудове розслідування у цій справі триває.

Схожі новини