Передплата 2024 «Добра кухня»

Транжирство комунальних підприємств заборонено офіційно

Голова бюджетної комісії міськради Наталія Шелестак розповіла «ВЗ» особливості економії бюджету в умовах воєнного стану

На другому році війни міський голова Львова Андрій Садовий видав офіційне розпорядження щодо обмеження видатків з бюджету Львівської МТГ в умовах воєнного стану.

Відтепер видаткова частина міської скарбниці буде суворо контролюватися, не має бути жодних зайвих витрат, проплат на речі розкоші для комунальних установ (нові меблі, техніка для роботи, картини, акваріуми та навіть ремонти, з якими варто почекати).

Пріоритет бюджету Львова — витрати на ЗСУ, охорону міста, підтримку переселенців, ліквідацію ракетних ударів по місту…

Як розповіла у коментарі для «ВЗ» голова депутатської комісії фінансів та планування бюджету Львівської місткої ради Наталія Шелестак, бюджетне розпорядження міського голови узгоджене з усіма керівниками депутатських фракцій.

«У нас була економія бюджету з перших днів широкомасштабного вторгнення рф, може, про це голосно не говорили. Чому зараз виникла потреба такого рішення? У стінах Ратуші траплялися випадки, коли керівники комунальних підприємств просили з бюджету гроші на зарплати, це при тому, що свій бюджет витратили на ремонт фасаду, який не був першочерговим у воєнний стан, — каже депутатка. — Не логічно зараз купувати унітази в туалет за мільйони гривень… Транжирство комунальних підприємств заборонено офіційно. З міського бюджету першочергово фінансуватимуть видатки на підтримку Збройних Сил України та захисників України, національну безпеку і оборону та заходи правового режиму воєнного стану; ліквідацію наслідків збройної агресії, проведення відновлювальних робіт на об'єктах міської інфраструктури. Фінансуватимуть заклади охорони здоров’я, що надають медичні послуги особам, постраждалим внаслідок збройної агресії, а також об'єкти критичної інфраструктури, підготовку до опалювального сезону, підготовку об'єктів укриття, підготовку освітніх закладів до навчального року. Серед пріоритетів — забезпечення соціальними послугами мешканців міста та внутрішньо переміщених осіб».

Наталія Шелестак каже, бюджет Львівської МТГ працюватиме також на виконання зобов’язань перед підрядниками за виконані роботи, надані послуги.

Якщо минулих років ремонтували дороги чи школу і підрядники досі очікують на проплати, то на цьому в бюджеті не економитимуть.

Схожі новини