Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Очільник «Київміськбуду» виїхав з України із довідкою про інвалідність і зійшов на Еверест, — ЗМІ

  • 05.07.2023, 16:30
  • 1 288

Президент «Київміськбуду» Ігор Кушнір, який у травні 2023 року разом із дружиною підкорив Еверест, виїхав із України через довідку про інвалідність

Ігор Кушнір. Фото із мережі
Ігор Кушнір. Фото із мережі

Підйом на Еверест подружжю коштував 150 000 доларів.

Після публікації цих даних до журналістів звернулися представники пресслужби Кушніра, котрі підтвердили інвалідність глави «Київміськбуду».

"Кушнір, дійсно, має третю групу інвалідності, адже з 2005 року бореться із онкологічною хворобою (меланома), що зумовлює, у відповідності до закону, наявність інвалідності третьої групи та періодичні обстеження, у тому числі і за межами України. Йому було проведено низку операцій з видалення метастаз у різних органах та видалення самих внутрішніх органів.

Водночас він є досвідченим альпіністом, який піднявся на два «восьмитисячника» та сім «семитисячників».

Підкорення Евересту було мрією Кушніра, яку йому вдалося здійснити лише у цьому році. Вони з дружиною підняли прапор України на найвищу вершину світу", — зазначили вони.

Спортивні медіа розповідали про це як про вау-подію: перша українська пара на вершині Землі. От тільки як посадовцю вдалося виїхати через стан здоров‘я і підкорити таку вершину, яка дається не всім підготовленим здоровим людям — загадка.

Кушнір за час повномасштабної війни пробув за кордоном приблизно 8 місяців.

Він понад 10 років працює на посаді президента «Київміськбуду». Компанія на 80% належить місту Київ. На початку 2023 вона призупинила будівельні роботи та просила про додаткове фінансування з бюджету.

Схожі новини