Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У ВР погодились підвищити виплати пораненим і надати статус УБД загиблим тероборонівцям

  • 13.06.2023, 16:29
  • 582

Робоча група у Верховній Раді з питань вирішення проблем військовослужбовців узгодила правки щодо поранених — про це повідомила співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко

Геращенко. Фото: ЄС
Геращенко. Фото: ЄС

«Протягом лікування в лікарні вони дотримуватимуть 100 тисяч, на період реабілітації ця сума становить 12 тисяч гривень. Також узгоджено рішення, що військові частини зможуть брати на баланс машини з правостороннім кермом», — написала Геращенко.

«Європейську Солідарність» в групі представляють Петро Порошенко і я. Поінформували колег про наші останні візити до Херсону і також добилися законодавчого вирішення проблеми зарахування в штат військових підрозділів (посмертно) тих, хто загинув при виконанні бойового завдання, але ще не встиг отримати відповідні документи про таке зарахування. Мова йде про героїв Бузкового Гаю в Херсоні, розстріляних окупантами та інших добровольців", — зауважує Геращенко.

«Засідання робочої групи відбулося сьогодні. Тепер поправки затвердить комітет нацбезпеки — й далі голосування в залі на найближчий сесії», — резюмує співголова фракції.

Схожі новини